Létrehozva: 2020.10.23.

Így eszik újabban a magyarok a tojásrántottát, fantasztikus ötlet!

A rántotta nem véletlenül a reggelik királya: egyszerű, tápláló, fehérjetartalma segít éhségérzet nélkül fogyni, ráadásul nagyon finom. De hogyan lehet ezt még tovább fokozni ízben és egészségben?

Szerző Horváth Gabi

Az, hogy a tojás valóságos szuperétel, már régóta nem titok. Ha ezt a tápanyagbombát eszed reggelire, semmiben sem fog hiányt szenvedni. A-, E- és D-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal látja el a szervezetedet, emellett pedig gazdag kalciumban, vasban, magnéziumban és cinkben is. Szeléntartalma az immunrendszert segít karban tartani, míg a benn levő kolin az agy számára fontos. Egészséges zsírsavai a szív tökéletes működését támogatják.

Fotó: Pixabay.com

De ha ennél is tovább szeretnéd fokozni a jó hatását, akkor párosíts mellé zöldségeket.

A spenót például A- és K-vitamint szelént, cinket visz be a szervezetbe, és a vasháztartásunkra is jó hatással van. Az immunrendszert antioxidáns hatású vegyületeivel védi, ez pedig ebben a járványos időszakban szintén nem mellékes szempont.

A gomba remek B-vitamin forrás, ennek a vitamincsaládnak a tagjaiból több is van benne. Szintén nagy mennyiségű szelént és káliumot is bevihetsz vele. Mostanság az erdei gombáknak is szezonja van – ezeket azonban csak akkor edd meg, ha bevizsgáltattad. Ha nem találsz ilyet a közelben, akkor inkább a boltban vett vagy konzerv gombában bízz.

Spenótos-gombás rántotta

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • fél csészényi szeletelt gomba
  • fél csészényi apróra vágott bébispenót
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

  • Egy kisebb tálban verd fel a tojásokat a tojásfehérjékkel, sózd és borsozd meg ízlés szerint.
  • Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, add hozzá a gombát, és 3-4 percig párold közepes lángon.
  • Add hozzá a spenótot is, és párold addig, amíg összeesik.
  • Öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett süsd meg a rántottát. Amikor már majdnem kész, keverd hozzá a sajtot is. Ahogy a sajt megolvadt, tálalhatod. A tetejére szórhatsz egy kis apróra vágott snidlinget is.
  • Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

    origo.hu

    Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

    metropol.hu

    Így változtak a Házasság első látásra szereplői

    mandiner.hu

    Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

    life.hu

    Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

    vg.hu

    Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

    origo.hu

    Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

    mindmegette.hu

    Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

    ripost.hu

    Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

    ripost.hu

    Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

    ripost.hu

    Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk