kulcsár edina
Benne vagyunk a nyárban most már nyakig. Ez pedig egyet jelent a fagyizással. Megmutatjuk, hogyan gyárthatsz szuper fagylaltokat pofonegyszerûen!
Fagyizni az egyik legjobb dolog, amit nyáron mindenki imád! Mostantól az ízeknek csak a fantáziád szabhat határt, ráadásul sokkal könnyebben elkészítheted a házi csemegéket, mint ahogy azt gondolnád!
Hozzávalók:
400 ml cukrozott, sűrített tej
450 ml tejszín
1. A hideg, hűtőből kivett tejszínt öntsd egy tálba, majd habverővel keverd addig, amíg állaga kissé habos nem lesz. A legjobb, ha magát az edényt is lehűtöd egy kicsit!
2. Öntsd hozzá a sűrített tejet és keverd össze.
3. A fagyid alapja kész, most már csak ízesetened kell. Ha például kekszest szeretnél, akkor minden 4 kanálnyi alapfagyihoz adj 1 kanál durvára tört csokis kekszet és óvatosan keverd össze.
4. Gyümölcsös fagyinál adj 9 kanálnyi alapfagyihoz 1 kanál gyümölcspürét, például epret vagy akár mangót.
5. Minden további ízesítésnek már csak a fantáziád szab határt:
használhatsz bátran karamell- vagy csokiszirupot, diót, áfonyát, szórd meg színes dekorcukrokkal vag díszítsd gyümölcsdarabokkal.
Kísérletezz kedvedre és valósítsd meg a legmeglepőbb elképzeléseidet is! Az elkézült fagyikat adagold tálkákba vagy zárható papírpoharakba, és tedd minimum 6 órára a fagyasztóba.