FAZÉK

Így lesz fantasztikusan puha a karácsonyi mézeskalács

Istenien finom, puha és gyorsan elkészíthető mézeskaláccsal kedveskedj idén a családnak! Elkészítése szuper családi program lehet.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a mézeskalács tésztáját kell-e pihentetni, vagy sem. Van aki azért pihenteti, hogy összeérjenek az ízek, mások a azért, mert hidegen a zsíradék miatt könnyebb nyújtani. Mi a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb receptet mutatjuk meg neked.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor/ barnacukor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek méz
  • 1 db tojás
  • 1 tk mézeskalács fűszer vagy 1 késhegynyi fajéj és szegfűszeg

Így készítsd el:

  1. Egy tálba mérd ki a száraz összetevőket, és keverd össze.
  2. Egy mikrózható tálba öntsd a mézet és a vajat és tedd is be a mikróba, amíg egyneműek nem lesznek. Tedd hozzá a tojást, és azt is keverd el. Majd öntsd az egészet a száraz hozzávalókhoz, amint a tészta elkzd keményedni, kézzel gyúrd tovább.
  3. Tedd a kész tésztát 15 percre a hűtőbe, így könnyebben tudod majd formázni.
  4. Nyújtsd ki a tésztát 2 mm vastagságúra és az előkészített formák segítségével készítsd el a kis karácsonyfákat, szíveket, hópelyheket.
  5. A mézeskalácsokat előmelegített sütöben 180 C fokon nagyjából 8-10 perc alatt süsd meg. Azonnal fohgyaszthatod.

Tipp: Dobozban eltarthatod, de ha lyukakat fúrsz a tészta formába, akkor a karácsonyfára fel is akaszthatod. Ajéndéknak, vagy az asztal díszítésre is szuper ötlet.

Jó étvágyat!

És ezeket olvastad már?