FAZÉK

Így olvaszd ki a darált húst, hogy pont jó legyen vacsoraidőre!

Fasírtot vagy hamburgert készítenél vacsorára, de úgy érzed, túl hosszú időbe telne kiolvasztani a mélyhűtőben levő darált húst? Megmutatjuk, mit tegyél, hogy felpörgesd a folyamatot.

A legelső lépés, hogy már fagyasztás előtt gondolj a későbbi kiolvasztásra. Ha tudod, hogy egy étkezésre mennyi kell a családnak, mérd le az adagokat, tedd visszazárható nylon tasakba, majd nyomkodd ki belőle a levegőt kézzel vagy akár sodrófával. Így a fagyasztóban is kevesebb helyet foglal majd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Darált hús 01

Fotó: Pixabay.com

Ha sok az időd: olvaszd ki a hűtőben

Ha időben eszedbe jut, hogy vacsorára darált húsra lesz szükséged, a legegyszerűbb, ha kiveszed a mélyhűtőből, beteszed egy tányérba, és átteszed a sima hűtőbe. Így nem kell tartanod attól, hogy szobahőmérsékleten esetleg megromlik a hús. Ehhez azonban időre van szükség, a mennyiségtől függően akár fél napba is telhet.

Ha 30 perced van, segít a hideg víz

A lezárt műanyag tasakba csomagolt húst tedd be egy tál hideg vízbe, ez körülbelül fél óra alatt megoldja a problémát. Ha a hús kiolvadt, máris kezdheted a főzést.

Darált hús 02

Fotó: Pixabay.com

Ha 5 perced van, irány a mikró

Bár nem a legkíméletesebb módszer, a mikrosütő mégis a legjobb megoldás, ha szorít az idő. Tedd a húst a mikróba is rakható műanyag tasakkal együtt egy tányérra. A tasakon hagyj egy kis nyílást, amin át a gőz távozni tud. Állítsd a mikrót kiolvasztás állásba, és máris kezdheted.

Meddig áll el a fagyasztott darált hús?

A fagyasztott darált húst hónapokig is tárolhatod, de egy idő után romlik a minősége. Ha azt akarod, hogy igazán finom legyen a fasírtod, vásárlás után minél hamarabb fagyaszd le, és 4 hónapon belül készítsd el. Ezért fontos, hogy mindig feldátumozva fagyaszd le a húst! Ha viszont kivetted a hűtőből, és felolvasztottad, már ne fagyaszd vissza!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?