FAZÉK

Itt a legújabb őrület, a fekete-fehér palacsintatorta!

Fogadjunk, ilyen palacsintáról még csak nem is álmodtál! Most megmutatjuk neked! Nemcsak látványos ez a változat, de teljesen újraértelmezi ezt az egyszerû és nagyon finom desszertet!
  • Szerző: Ripost

A palacsinta igazi jolly joker!  Könnyen elkészíthető, kicsiknek, nagyoknak ellenállhatatlan, ráadásul számtalan variációs lehetőséget rejt magában. Ez a palacsintatorta azonban még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

 

Így készül a fekete-fehér palacsintatorta:

Hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 1 liter tej
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Így készítsd:

  1. Verd fel a tojásokat a vízzel és a tejjel, majd add hozzá az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot.
  2. Szitáld hozzá a lisztet és keverd el csomómentesre! Botmixerrel 1 perc.
  3. Felezd el a tésztát és az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport.
  4. Zsiradékkal átkent serpenyőben süsd ki a palacsintákat.
  5. Állítsd össze a palacsintatortát úgy, hogy a sima illetve a kakaós palacsintákat váltogatod, és minden réteg közé vaníliakrémet teszel.

Tetejét porcukorral, csokiöntettel, vagy friss gyümölccsel díszítheted!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?