FAZÉK

Itt az ősz legfinomabb almatortája, és pár perc alatt elkészül

Íme egy igazi almás finomság, melyet nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni finom is. Mutatjuk a receptet.

Fordított almatorta

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze vaj
  • 1,5 csésze cukor
  • 3 db tojás
  • tk. vanília
  • 1/2 csésze tejet
  • 1 '/„ csésze liszt
  • 1 tk. sütőport
  • 1/4 tk. só
  • ek. fahéj
  • 1 csésze vaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 4 db alma felszeletelve
  • vaníliafagyi a tálaláshoz

Így készítsd el:

Vajat és a cukrot keverd össze egy tálban. Amikor már elég sűrű masszát készítettél, rakd hozzá a tojást és keverd jól el benne. Rakj hozzá vaníliát, lisztet, sót, fahéjat, és tedd félre.

Olvassz fel egy csésze vajat, keverj hozzá barna cukrot. Majd egy sütő formába oszlasd szét. Terítsd rá ízlésesen, körbe elterítve az alma gerezdeket. Öntsd rá egyenletesen az összekevert tésztát.

Előmelegített sütőben 180 C fokon 45-55 percig süsd meg. Majd ha készen van, tegyél egy fedőt a tortaformára és fordítsd meg.

Vaníliafagyival a tetején tálalhatod.

Jó étvágyat!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?