Létrehozva: 2021.03.07.

Hihetetlen, de ennyi mindenre jó egy doboz krémsajt

Rengeteg ételbe használhatsz krémsajtot! Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó. Mutatunk néhány tippet, sőt receptet is!

Szerző Sors Edina

A krémsajt nem csak szendvicsekre való, hanem számtalan lehetőség is rejlik benne. Krémsajttal könnyen helyettesítheted a főzőtejszínt, tejfölt, vajat, margarint, majonézt, vagy különböző sajtokat is. Könnyen fűszerezheted, nagyon különleges egyedi krémet készíthetsz belőle. Ízesítheted zöldfűszerekkel, apróra vágott gyümölcsökkel, lekvárral, mézzel. Rakhatsz bele apró magvakat, készíthetsz belőle tojáskrémet, sajtkrémet, apró sajtokkal keverve, esetleg tojáskrémet. Mihez jó még a krémsajt?

Levesekhez

A krémsajt ideális levesek sűrítésére is. Ragulevesek, krémlevesek elkészíttésében is segítségedre lehet.

Brokkolileves krémesen

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 1/2 l víz
  • 1 ek. zöldséglevespor
  • 1 ek krémsajt
  • só, bors, petrezselyem
  • Így készítsd el:

  • Tisztítsd meg a brokkolit, szedd szét rózsákra. Fél liter vízben tedd fel főzni egy evőkanál zöldséglevesporral.
  • Ha megpuhult, sóval, borssal, vágott petreszelyemmel ízesítsd, és keverd hozzá a krémsajtot. Botmixerrel pépesítsd!
  •  

    Főzelékekhez

    Lisztes sűrítés helyett főzelékek esetén is tökéletesen megfelel, ha krémsajtot használsz. Zöldségkrémekhez és pürékhez is használhatod.

    Édességekhez

    tiramisu
    Fotó: pixabay.com

    Sajttorták, és természetesen a tiramisu alapanyaga is krémsajt, de pohárkrémet is készíthetsz belőle.

    Rakott ételekhez

    Rakottésztához, rakotthúshoz, rakott krumplihoz is szuper választás.

    Krémsajtos-bazsalikomos zöldséges rakottészta

    Hozzávalók:

  • 25 dkg krémsajt
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • kis csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • Így készítsd el:

  • Forrásban lévő vízben főzd meg a megtisztított, apróra vágott zöldségeket.
  • Keverd ki a krémsajtot, tojással, zúzott fokhagymával, balzsalikommal petrezselyemmel sóval és a kihűlt zöldségekkel.
  • Forgasd bele a krémedbe a leszűrt tésztát.
  • Vajazz ki egy tepsit, és rakd bele a krémes tésztát, majd zórj a tetejére sajtot.
  • 180 C fokos sütőben süsd meg 35 perc alatt. Amint a tészta teteje elkezd barnulni, már fogyaszthatod is!
  • Jó étvágyat!

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

    origo.hu

    Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

    borsonline.hu

    Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

    magyarnemzet.hu

    Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

    ripost.hu

    Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

    vg.hu

    Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

    origo.hu

    Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

    astronet.hu

    Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

    ripost.hu

    Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk