FAZÉK

4 zseniális étel, ami kukoricakonzervből készül

Isteni finom ételeket válogattunk össze, az a közös bennük, hogy mindegyikhez kell egy kukporicakonzerv. Jó, ha tartasz belőle a kamrában mindig egy pár dobozzal.
címkék:

Egy doboz kukoricakonzerv mindig jól jöhet otthon, isteni finomságokat készíthetsz belőle! Mutatunk néhány receptet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kukorica krémleves

Kukorica

Kukorica

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukorica (konzerv, fagyasztott)
  • 5 dkg vaj
  • kb. 5 centis darab póréhagyma
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • bors
  • tetejére ízlés szerint: jalapeno, zöldpaprika, petrezselyem, snidling

Így készítsd el:

  1. Olvaszd fel a vajat egy fazékban, dobd rá az apróra vágott hagymát és párold meg.
  2. Tegyél félre egy kisebb adag kukoricát, a többit futtasd meg a hagymás vajon. (Belemehet a leve is a konzervkukoricának.)
  3. Öntsd fel vízzel és tejjel, sózd, borsozd és főzd 10 percig.
  4. Botmixerrel, vagy turmixban pürésítsd. Levesbetét lehet a félretett kukoricából.
  5. Tálaláskor szórd meg a tetejét paprikával vagy petrezselyemmel, snidlinggel.

( A tejet helyettesítheted tejszínnel is!)

2. Majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók:

  • 1 db kukoricakonzerv
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 2 ek tejföl
  • 1 fej vöröshagyma ( kihagyható)
  • snidling

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a majonézt a mustárral, a tejföllel. Tedd bele a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett kukoricát.
  2. Ízlés szerint szórd meg a felaprított snidlinggel.
  3. Keverd össze az egészet, tedd be a hűtőbe pihenni pár órára. Köretnek is szuper, de reggelire friss zsemlével is fogyaszthatod.

 

3. Gyors chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 1tk paprikakrém
  • 1 db chilipaprika
  • kevés pirospaprika
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 3 db házi paradicsomlé

Így készítsd el:

  1. Egy serpenyőben étolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymákat. Tedd rá a húst, pirítsd meg, közben kevergesd.
  2. A pirítás felénél fűszered be. Szórd rá a sót, a borsot, a házi ételízesítőt, keverd bele a paprikakrémet, add hozzá az erős paprikát.
  3. Amint kész a hús, szórd meg pirospaprikával, öntsd rá a konzerv babot és a kukoricát (leve nélkül). Kis keverés után öntsd fel a paradicsomlével, hogy éppen elfedje. Kezdd el főzni, kb. 10 perc alatt készen is van.

 

4. Kukoricás lepény

Kukorica

Hozzávalók:

  • 1 konzervkukorica
  • 15-18 dkg liszt (ez lehet zabpehely- vagy kukoricaliszt is)
  • 3 db egész tojás
  • 2 kk só
  • csipet pirospaprika
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt bors
  • 1 kk szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy nagy tálban a hozzávalókat. Forrósítsd fel a serpenyőben az olajat.
  2. Nedves kézzel formázz golyókat, majd tenyeredben lapítsd le őket.
  3. Süsd ki a lepénykéket, mindkét oldalukon aranybarnára, pár perc alatt el is készülnek.

Jó étvágyat!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?