FAZÉK

Megjött a nyár receptje: zabpelyhes eperszelet

Ezt a finom sütit elkészítheted, mialatt bemelegszik a sütő, annyira egyszerû! Az eper és a zabpehely mámorító illlata betölti a lakást, mialatt sül

Végre itt az eperszezon!

Ezt a receptet percek percek alatt elkészítheted, és máris sül az

illatos, egészséges, epres gyönyörűség!

Hozzávalók 9 szelethez:

  • ¾ csésze (95g) finomliszt
  • 1 csésze (100g) zabpehely
  • ½ csésze (100g) lágy barna cukor
  • ¼ tk. (1g) tengeri só
  • ½ tk. (2g) sütőpor
  • ½ csésze (113g) sózatlan vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 tk. (5g) vaníliakivonat
  • 300g friss eper
  • 1 citrom héja, lereszelve
  • 2 tk. (30g) cukor
  • 1 tk. (8g) kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral, és olajozd ki.

2. Egy nagy tálban keverd jól össze a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a sót, a sütőport.

3. Add hozzá a vajat, és dolgozd össze. Morzsalékos tésztát kapsz. Ízesítsd vaníliakivonattal.

4. A jól elegyített tésztából tegyél félre 1 csészényit, a többit szórd az előkészített tepsibe. Egyengesd el a tetejét, és a kezeddel lenyomogatva jól tömörítsd.

5. A videón látható módon darabold apróra az epret. Tedd egy keverőtálba, és reszeld rá a citrom héját. A cukrot és a kukoricakeményítőt is add hozzá. A tálat rázogatva keverd össze. Öntsd a tészta tetejére.

6. Egyengesd el, majd szórd rá a maradék tésztamorzsát. Ezt is jól nyomkodd le.

7. Süsd 30-40 percig, míg világosbarna színt nem kap.

8. Hűlésig hagyd a tepsiben, majd vágd szeletekre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?