kulcsár edina
Ropogós a bőre, omlós a húsa, az illata pedig leírhatatlan. Az egyben sült csülök akkor tökéletes, ha a hús leválik a csontról, és szaftos, könnyen szeletelhető. Nincs férfiember, aki nemet mondana rá!
Igazi ínyencfogás az egyben sült csülök, és nem véletlen a férfiak kedvence: az omlós, szaftos hús, és a ropogós, pirosra sült bőr ínycsiklandó egyveleget alkot. Némi sült krumplival, és kovászos uborkával tálalva az igazi ez a páratlan ebéd vagy vacsora, de senki nem hördül fel, ha csupán frissen sült, fehér kenyérrel tálaljuk. Bár hosszú órákig tart elkészíteni, a végeredmény miatt megéri, hiszen ez után a fejedelmi lakoma után senki nem áll fel éhesen az asztaltól. Minél fokhagymásabb, annál jobb az egyben sült csülök, és nem árt, ha egy kis sörrel is megbolondítjuk; ám ahhoz, hogy a bőre piros és ropogós legyen, kell némi rafinéria.
Nem mehetünk el szó nélkül a füstölt csülökből készült változat mellett sem, hiszen igazi ízorgiára számíthatunk, ha előbb megfőzzük, majd megsütjük a húst. Akármelyik változat mellett is döntünk, nem fogunk csalódni; lássuk a recepteket!
Ropogós egyben sült csülök
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egyben sült füstölt csülök
Hozzávalók:
Elkészítés: