kulcsár edina
Boldog gyerekkorunk fontos része volt a darálós kekszsüti, amit oly nagy szeretettel készített a nagyi. Most újra szabad utat kapott a finomság, ugyanis itt cukor nélküli változat. Íme, a recept, amivel visszatér a varázslat!
Darálós kekszsüti
Lehet-e nagyobb öröm karácsonykor, mint újra érezni a régi ízeket?! Elevenítsük fel együtt a nagymamák klasszikusát, amelyből teljesen kihagytuk a cukrot és a fehér lisztet. Tökéletes diétás sütemény, vaníliás, csokis és egészséges! Nassold nyugodt szívvel! Vigyáz az alakodra. Praktikus, mert előre elkészítheted és amikor jönnek a vendégek, csak kiteszed az kínálóasztalra!
Knap Daniella receptje
(50db-hoz)
Tészta:
Öntet:
Így készítsd
1. A vajat az édesítőkkel habosítsd ki, majd egyesével add hozzá a tojásokat. Keverd simára. Add hozzá a tejfölt, majd a sütőporos lisztkeveréket és gyúrj az egészből egy közepesen lágy tésztát.
2. A kész tésztát felezd meg. A kisebb darabhoz add hozzá a kakaóport és gyúrd össze. Ezután mindkét tésztát csomagold fóliába, egy éjszakára tedd a hűtőbe.
3. Másnap húsdarálóra szerelt kekszformán nyomd át tésztamasszát. A vaníliással kezdd. Tetszőleges hosszúságú darabokat készíthetsz. Ahogy jön ki a tésztacsík a gépből, már rakhatod is a darabokat sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Amikor elfogyott a vaníliás tészta, szedd szét a darálót és kapard ki a bent ragadt tésztadarabokat. Ezt gyúrd hozzá a kakaós tésztához, de még 5 g kakaót is tehetsz bele. Daráld le a kakaós masszát is, az is mehet a tepsire.
5. A darált kekszet 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész a keksz, kicsit hagyd hűlni, majd gőz fölött felolvasztott cukormentes Update étbevonóval vagy keserű csokival díszítsd.
Tippek:
Legalább egy éjszakát pihenjen a tészta, mert csak így lehet átnyomni a formán.
A bevonót gőz fölött olvaszd fel és, hogy jobban folyjon, adj hozzá kevés kókuszzsírt.
Érdemes a tepsibe vegyesen tenni a vaníliás és a kakaós darabokat. A fehér tészta színváltozása ugyanis megmutatja, hogy mikor készül el a kakaós.
Így a barnát sem sütöd túl!