Létrehozva: 2020.12.16.

Megújult a forralt bor, így lesz otthon is karácsonyi vásár-hangulat!

Hiányzik a karácsonyi vásárok hangulata, és a meghitt forraltborozás? Otthon is főzhetsz olyan forralt bort, amelyre az ínyencek is büszkék lehetnek! Meglátod, azonnal itt lesz a varázsos, téli hangulat!

Szerző Horváth Gabi

Fehér vagy vörösborból készítenéd szívesebben a forralt bort? Mindkettőre van ötletünk, hogy igazi téli varázst teremts otthon. Vidd magaddal a téli sétára vagy a kirándulásra, vagy csak kapcsold be a karácsonyi fényeket, és élvezd a pihenést. Máris mutatjuk a fűszeres, különleges ízvilágú recepteket!

Fűszeres téli vörösbor

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • Egy üveg (7,5 dl) vörösbor
  • Fél csésze almabor
  • Fél csésze barna cukor
  • 1 fahéjrúd
  • 1 narancs, karikákra vágva (kezeletlen héjú)
  • 1 citrom, karikákra vágva (kezeletlen héjú)
  • 1 csillagánizs
  • Fél vaníliarúd hosszában félbevágva
  • Negyed csésze konyak
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a hozzávalókat, és egy lábasban tedd alacsony-közepes lángra.
  • Melegítsd lassan 60 percig, de vigyázz, hogy ne forrjon.
  • Ha az ízek összeértek, szűrd le a forralt bort, hogy eltávolítsd a narancs- és citromkarikákat, valamint a fűszereket.
  • Tálald a forralt bort egy citrom- és egy narancskarikával. Fontos, hogy az italba készítés közben és a tálalásnál is csak kezeletlen héjú citrom és narancs kerüljön.
  • Pikáns forralt fehér bor

    Fotó: Pixabay.com

    Hozzávalók:

  • Egy üveg (7,5 dl) fehérbor
  • 1 narancs, karikákra vágva (kezeletlen héjú)
  • Negyed csésze konyak (elhagyható)
  • Negyed csésze méz
  • 8 szem egész szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • 2 csillagánizs
  • A tálaláshoz csillagánizs, fahéjrudak vagy citrom- és narancsszeletek
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a hozzávalókat egy nem alumíniumból készült lábasban, és lassú tűzön melegítsd legalább 15 percig, de akár egy óráig is. Figyelj, hogy ne forrjon, ne forrald ki belőle az alkoholt.
  • Ha elkészült szűrd le, távolítsd el belőle a narancskarikákat és a fűszereket. Fontos, hogy csakis kezeletlen héjú citrusokat használj!
  • Tálald csillagánizzsal, fahéjrudakkal vagy kezeletlen héjú citrom- és narancsszeletekkel.
  • Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

    origo.hu

    Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

    borsonline.hu

    Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

    mandiner.hu

    Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

    ripost.hu

    Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

    mandiner.hu

    Elemző: Kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amit a Momentummal csináltak a Magyar Péter-tüntetésen

    origo.hu

    Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

    mindmegette.hu

    Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk