Létrehozva: 2021.06.30.

Így készül az olaszok zseniális nyári levese

Friss és vitamindús, diétázók bátran választhatják.

Ebben a klasszikus, könnyű nyári leves az olasz konyha legjobbja, és ahány ház, annyi változata van. Ebben a zöldséges levesben az a fantasztikus, hogy szabadon engedheted a fantáziádat, és bármilyen zöldséget felhasználhatsz hozzá, amit csak találsz otthon a hűtőben. A minestrone kifejezetten könnyű leves, diétázni is nagyon jól lehet vele, ha elhagyod belőle a szalonnát. A teljesen kezdők is el tudják készíteni, nyáron érdemes az idényzöldségek közül raknod bele, hogy magas tápértékű, friss és vitamindús ételt főzhessél belőle.

Klasszikus minestrone leves

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 db paradicsomkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • további idényzöldségek ízlés szerint: borsó, brokkoli, káposzta, cukkini, édeskömény, bab, padlizsán, krumpli, gomba, csicseriborsó stb..
  • 4 db füstölt bacon szelet
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • 2-3 marék tészta ízlés szerint
  • másfél-két liter víz
  • Így készítsd el:

    A minestrone leves alapját minden esetben az olívaolajon vagy megdinsztelt répa, hagyma és zellerszár adja, melyeket előzőleg meg kell pucolni és felaprítani, mielőtt a lábasba teszed. Ezután szeleteld fel a füstölt bacon szalonnát csíkokra, és olívaolajon közepes lángon pirítsd meg. Utána belerakhatod a felaprított fokhagymát és vöröshagymát, hogy szépen dinsztelődjön. Hozzáadhatod a kockára vágott répát, majd a felaprított zellerszárat. Ha ezzel megvagy, bármilyen tetszés szerinti zöldséget hozzáadhatsz még a hűtődből, kamrádból. Amint a zöldség szépen karamellizálódott, hozzáadhatod a paradicsomkonzervet, sózd és borsozd a levest ízlés szerint, majd töltsd fel másfél – két liter vízzel. Fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a zöldségeket. Az eredeti olasz minestrone levesbe bele szokták főzni a tésztát is, így azt is bele teheted a levesbe, és amint megfőtt a tészta, kb. 7-10 percet vesz igénybe, már tálalhatod is a levest. Friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal vagy cheddar sajttal még jobban megbolondíthatod a finom és könnyű minestronét.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kizuhant egy kislány egy csepeli panel ötödik emeleti lakásából

    origo.hu

    G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

    borsonline.hu

    Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

    mandiner.hu

    Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

    ripost.hu

    Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

    hirtv.hu

    "Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

    origo.hu

    Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

    travelo.hu

    Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

    magyarnemzet.hu

    Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre