Létrehozva: 2020.07.31.

Ne vízben főzd a tésztát, isteni étel lesz belőle

Az olasz tészta akkor is finom, ha nem a hagyományos módon csinálod. Ettől a paradicsomos tagliatelle-től minden olasz szakács megnyalná a tíz ujját! Pedig nem is úgy készül, ahogy elsőre elképzeled a tésztafőzést!

Szerző Horváth Gabi

Szereted az olasz konyhát? Egy cseppet sem csodáljuk, hiszen az itáliai tésztaféléknek nincs párjuk. Mutatunk egy különleges receptet, amely nem úgy kezdődik, hogy tedd fel a tésztát főni. Garantáljuk, hogy nem lesz vele sok dolgod, viszont az egész család sokáig emlegeti majd, és ismétlést követelnek.

Fotó: Pixabay.com

Paradicsomos tagliatelle

Hozzávalók:

  • 600-700 g passzírozott paradicsom (üveges vagy konzerv)
  • 1 csomag tagliatelle tészta (kis „fészkekké” feltekert olasz szélesmetélt)
  • 1nagy fej hagyma
  • 1 nagyobb szelet mozzarella vagy trappista sajt
  • 1 bögre víz
  • 1 kanál olívaolaj vagy más étolaj
  • pár kanál reszelt parmezán
  • bazsalikomlevelek, só, bors
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • A hagymát vágd apró kockákra. Az olajat forrósítsd fel egy lábasban, és dinszteld meg rajta a hagymakockákat.
  • Add hozzá a passzírozott paradicsomot, és a vizet.
  • A tésztaszószt ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, és néhány friss vagy egy csipetnyi szárított bazsalikomlevéllel ízlésed szerint, majd főzd kis lángon 10 percig. Ha úgy jobban szereted, egy kis fokhagymát is tehetsz bele.
  • Amíg elkészül a szósz, a vastag sajtszeletet vágd apró kockákra.
  • A kész szószból kanalazz bele néhány merőkanálnyit egy tepsibe. Helyezd rá a tagliatelle-fészkeket szépen sorban, egymás mellé.
  • Minden tésztafészekbe tegyél pár kocka sajtot, majd öntsd mellé a többi szószt úgy, hogy mindenhol elfedje a tésztát. Végül szórd meg az egészet pár kanál reszelt parmezánnal.
  • Fedd le a tepsit alufóliával, és tedd előmelegített sütőbe. 200 Celsius-fokon 45 percig süsd. Ha kivetted a sütőből, máris tálalhatod.
  • Lábasban is elkészítheted, így is ugyanolyan finom lesz az eredmény. Ilyenkor a kész szósz tetején helyezd el a tésztafészkeket egymás mellé, rakd bele a sajtot, szórd meg őket parmezánnal, majd adj hozzá annyi vizet a szószhoz, hogy elfedje a tésztát. Tegyél fedőt a lábasra, és 45 percig főzd.
  • Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

    origo.hu

    Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

    life.hu

    Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

    vg.hu

    Felrobbant a kriptopiac a bitcoin felezését követően, Musk kedvence lett az igazán nagy nyertes

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    magyarnemzet.hu

    Liverpool: lebukott a repülőtéren a tréner, akit Klopp utódjának gondolnak + videó

    origo.hu

    Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

    astronet.hu

    Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    jatek.hirfm.hu

    Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

    ripost.hu

    Örülhetnek a rajongók: friss fotó jelent meg a szülinapos Lajos herceg

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk