Létrehozva: 2021.06.20.

Egyszerű vacsi: kánikulában is imádni fogod!

Itt a forróság, nem csoda, ha alig van étvágyad! Könnyű, egészséges, gyorsan elkészathető vacsorát ajánlunk. Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

Egy isteni padlizsán a kánikulában biztos, hogy mindenkinek jól esik! Fantasztikus recept a meleg nyári napokra. Isteni finom és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan elkészítheted. A padlizsán a kánikula kedvence.

Jótékony hatásai:

  • jótékony a szívre
  • hasznos az agynak
  • segít a vas előállításban
  • megkönnyíti a fogyást
  • segít az emésztésben
  • antibakteriális hatású
  • Íme egy csodás recept a melegben imádni fogja az egész család. Vacsira a legszuperebb megoldás!

    Töltött padlizsán

    Padlizsán
    Fotó: youtube.com

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 80g sajt
  • 300g paradicsom
  • igény szerint zsemlemorzsa
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a padlizsánokat és vágd fel vékony karikákra. Tepsibe tegyél sütőpapírt.
  • A zsemlemorzsát tedd egy tányérba. A padlizsán karikákat kend be olajjal, és forgasd bele a morzsába. Utána helyezd bele a tepsibe.
  • 180C fokos sütőben süsd meg 20 percen keresztül.
  • Közben a sajtot reszeld le a paradicsomokat apróra vágd fel. Az apró paradicsomokat helyezd rá a padlizsán felére, szórd rá a sajtot, majd hajtsd ketté a padlizsánokat.
  • ÖT percre, grill fokozaton tedd vissza a sütőbe.
  • Tálalhatod is ezt az egyszerű finomságot!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    Padlizsán egynyári növény. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem.  

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Magyar Péter baklövésén röhög az internet

    borsonline.hu

    Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

    mandiner.hu

    Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

    ripost.hu

    Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

    hirtv.hu

    Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

    origo.hu

    Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

    travelo.hu

    Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    ripost.hu

    Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

    ripost.hu

    Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk