Létrehozva: 2017.07.08.

Padlizsánkrém a hétvége sztárja, íme 3 bombasztikus recept

Bolondítsd egy-két szokatlan hozzávalóval ezt a finomságot és hidd el, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána.

Összeszedtük a legfinomabb padlizsánkrém recepteket, hogy a család minden tagja találjon kedvére valót a hétvégi falatozáskor. Eheted magában, vagy egy finom sült húshoz tálalva.

1. Szezámpasztás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámpaszta vagy thini
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • koriander és gránátalma a díszítéshez

1. A sütőben 180 fokon süsd 25-30 percig a villával megszurkált padlizsánt. A tepsiben tedd alá a 2 evőkanál olívaolajat, egy kis sót és a héjas fokhagymát.

2. A kész padlizsánt hámozd meg, ha kihűlt és egy botmixer segítségével keverd össze a meghámozott sült fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és a szezámkrémmel.

3. Tálaláskor szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal. Tegyél a tetejére koriandert és gránátalma magokat, ha szereted.

2. Görög padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2-3 db olajban eltett szárított paradicsom
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2-4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só

1. 180 fokon, sütőben süsd a megmosott és villával megszurkált padlizsánokat 25-30 percig.

2. A kihűlt és meghámozott padlizsánokat turmixold össze az összes hozzávalóval és a tetejét szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

3. Diós padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2-3 db közepes padlizsán
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem ízlés szerint

1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.

2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.

3. Tedd hűtőszekrénybe minimum 1/2 órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

vg.hu

Itt nyitja meg új, budapesti üzletét a Penny

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy, akiknek most nagyon kerülniük kell a konfliktusokat

ripost.hu

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre