FAZÉK

Itt az új befőzésőrület, nem hiszed el, hogy teszi el a paradicsomot a szabolcsi háziasszony

Hamarosan berobban a paradicsomszezon, már mosolyog a termés a töveken. Ha szeretnéd télire az igazi, friss paradicsomízt megőrizni, ezt a módszert azonnal próbáld ki!
  • Szerző:

A paradicsom-jégkocka ötletével Boros Vali rengeteg háziasszony életét könnyíti meg; nem csoda, hogy egyből mindenki ráharapott, amikor megosztotta Facebookon. A téli eltevésnek ez a módszere nem csupán azért fantasztikus, mert egy fokkal könnyebb, mint üvegekben kidunsztolni a paradicsomlevet, de azért is, mert a paradicsom-jégkocka megőrzi a nyári friss gyümölcs ízét.

Fotó: Pixabay.com

Ahogy az lenni szokott, a szabolcsi csodaháziasszony trükkje most is roppant egyszerű: fogd a frissen szedett paradicsomokat, és alapos tisztítás után darabold bele őket a turmixgépbe. A héját nem kell leszedni, mert a gép apróra turmixolja. Ha ezzel megvagy, nincs más dolgod, mint a paradicsomlevet lefagyasztani.

Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Fogj néhány szilikonos jégkockatartót, és adagold bele a friss paradicsomlevet. Tedd a fagyasztóba, és ha megfagyott, szedd ki a kockákat. Valika külön zacskóban tárolja őket, hogy télen, amikor a levesbe, pörköltbe szeretne tenni, csak ki kelljen kapni egyet. Így kisebb helyet is foglal, és könnyebb kezelni is.

Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Az ötlet nagyon tetszett az asszonyoknak, volt, aki számára nem volt ismeretlen: sokan ugyanígy tesznek el zöldpetrezselyem-kockát, de van, aki a paradicsomlébe tesz egy leheletnyi fokhagymát is. Az mindenesetre biztos, hogy tél derekán nagyon jólesik a friss paradicsomíz az ételekben!

Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?