Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.04.06.

Nem szárad ki többet a rántott csirke, ha ezt az egy trükköt kipróbálod

Nincs is kiábrándítóbb, mint amikor kiszárad a rántott csirke. Ha betartod ezt a hasznos tanácsot, ezzel soha többet nem lesz gondod! Így ugyanis garantáltan szaftos és omlós lesz...

Könnyűnek tűnik a rántott csirke elkészítése, a végén sokszor mégis száraz lesz, mint a tapló. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen apróságokon múlik, hogy tökéletes legyen. Nem csupán a sütés közben, de már az előkészületeknél is el lehet rontani, és később hiába minden igyekezet, nem lesz omlós és szaftos a hús. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelned, hogy legközelebb semmilyen hiba ne csússzon be.

Omlósan, ropogós panírral az igazi a rántott csirke! Fotó: Pixabay.com

Már a vásárlásnál eldől a rántott csirke sorsa

Fotó: Pixabay.com

Nagyon nem mindegy, miből készíted a rántott combot vagy csirkemellet: lehet, hogy elsőre gusztusosnak és frissnek tűnik a húsos pultban a csirke, de van néhány árulkodó jel, amiből kiderül, hogy bizony, napok óta ott áll. Az egyik ilyen az, ha ráncos a csirke bőre: ennek ugyanis a hússal egyetemben feszesnek kell lennie. A jóféle csirke színe fehér vagy halvány rózsaszín, a szabadtartásban nevelté sárga; bár utóbbit színezékekkel is elő tudják idézni.

Időben vedd elő a húst a hűtőből

A sütés csak a jéghegy csúcsa, a rántott csirke gondos előkészítést is igényel. Fotó: Pixabay.com

A megfelelő húsból is készülhet katasztrofális rántott csirke, ha azonnal feldolgozod, amint elővetted a hűtőszekrényből. Ugyanis a hideg hús le fogja hűteni a forró olajat, így hosszú ideig nem sülni, hanem az olajban állni fog, ettől pedig nem csupán kiszáradhat később, de rágós is lehet. Mielőtt nekiállnál az előkészületeknek, a sütés előtt legalább fél-, de inkább egy órával vedd ki a húst a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen.

A csirkemell kiemelt figyelmet igényel

Fotó: Shutterstock

Míg a combok általában kevésbé hajlamosak kiszáradni, ugyanez nem mondható el a mellről. Sütés előtt mindenképpen klopfold ki, így segítesz neki a puhulásban. Ha igazán omlósra akarod, áztasd elkészítés előtt egy órára sós vízbe őket. A csirkemell gyorsan átsül, ezért hamar kiszárad, így ügyelj rá, hogy a lehető legrövidebb idő alatt süljön meg.

A rántott csirke sütése művészet

Fotó: Shutterstock

Panírozás után kezdődhet a sütés; ha eddig mindent jól csináltál, itt még simán elronthatod. Forró olajba tedd a panírozott húsokat, és először mindig fedő alatt süsd őket. Ha az egyik oldala megsült, fordítsd meg őket, de erre a körre már ne tedd vissza a fedőt. Ha elkészült, rácson hagyd pihenni egy kicsit; így megszárad rajta annyira a bunda, hogy ropogós maradjon.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ismert édesanyjával fotózták a Next Top Model Hungary sztárját - képek

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

FAZÉK

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet