Létrehozva: 2021.04.07.

Itt az újabb elmélet a tojásrántottáról, eddig mindenki tévedett

Ugye te nem követed el ugyanezt a hibát?

A rántotta egy végtelen egyszerű reggeli, és talán ez az első főtt étel, amit gyerekként mindenki megtanul elkészíteni. Felversz pár tojást és serpenyőben egy kevés zsiradékon vagy olajon kisütöd. Ám az, hogy nagyon egyszerű, nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani. A rántotta sütésének is vannak jól bevált trükkjei, amit érdemes megfogadni. És bár mi magyarok előszeretettel dúsítjuk szalonnával, kolbásszal, paprikával, zöldségekkel a tojásrántottát, a legnagyobb baj az, hogy sokszor tejet adunk hozzá, hogy egy kicsit lágyabb és krémesebb legyen az étel.

Lássuk, miért nem szabad tejet adni a tojásrántottához?

A Mirrornak nyilatkozó séf szerint nem is tehetünk annál rosszabbat, hogy tejet adunk hozzá, ugyanis a tejben nagyon kevés zsiradék található, így értelmetlenül felvizezzük a tojást. Ennek a rosszul berögződött szokásnak ideje búcsút inteni. Felejtsük el ezentúl a tejet, és használjunk vajat helyette, ami tökéletes megoldás erre a célra, hiszen elegendő a zsírossága ahhoz, hogy krémesebb, lágyabb legyen az étel. Nagyon nem lövünk mellé egy kis tejszínnel sem, már az is sokkal finomabbá teszi a tojásrántottát, mint a tej önmagában.

Mire kell még figyelni a tökéletes rántotta elkészítésénél?

  • a tojásokat alaposan fel kell verni és frissen, lehetőleg azonnal ráönteni a felhevült zsiradékra a serpenyőbe
  • a só nem tesz jót, mert kicsapódik a nedvesség a tojásból, ezért csak a habosítás után lehet hozzáadni a sót és a borsot a keverékhez
  • a hőmérséklet kulcsfontosságú, ha szaftos állagot szeretnél, közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon süsd készre a rántottát
  • érdemes kívülről befelé kavargatni a rántottát, mert a tojás a széleken hamarabb megszilárdul
  • sajnos nagyon hamar kihűl az étel, és ez sokat elvesz az élvezeti értékéből, ezért tálalás előtt melegítsd meg mikróban a tányért, hogy tovább frissen és melegen tudja tartani a rántottádat
  •  

    Ha szeretnéd megnézni, hogyan süti egy profi séf a tojásrántottát, nézd meg Jamie Oliver videóját. Látni fogod, miként lehet tökélyre fejleszteni ennek az egyszerű és ízletes ételnek az elkészítését:

     

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

    origo.hu

    Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

    borsonline.hu

    Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

    mandiner.hu

    Kik állnak Magyar Péter mögött? Itt a lista azokról, akik támogatják a baloldal legújabb reménységét

    life.hu

    Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

    hirtv.hu

    Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

    origo.hu

    Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

    ripost.hu

    Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    ripost.hu

    Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet