kulcsár edina
A répatorta hagyományos húsvéti sütemény. De miért várnál vele addig? Ez az egyszerű és finom recept az egész tavaszi szezon sztárjává teheti ezt a desszertet!
Nálad is rendszeresen kerül a húsvéti asztalra répatorta? Ne várj vele az ünnepig, már most is nyugodtan az asztalra idézheted vele a tavaszi ízeket. Íme, a legjobb recept, amelynek ízes, omlós a tésztája, és feledhetetlen a krémje. Ha nem szereted a diót, a durvára vágott diót egyszerűen hagyd ki a receptből. Ha viszont még gazdagabb tésztát szeretnél, egy marék mazsolát is keverhetsz bele. Lehet csak mazsolával, dió nélkül is készíteni.
Hozzávalók:
A répatorta tésztájához:
A krémhez:
Így készítsd el:
A répatorta készítése:
Így készítsd el a répatorta krémjét:
Így állítsd össze a tortát:
Az egyik réteg tésztára kend rá a krém felét. Erre jön a második réteg tészta, amit felül és oldalt is a krém másik felével vonj be. Fél dióbelekkel díszítheted, vagy egyenletesen megszórhatod durvára vágott dióval, esetleg mandulaszeletekkel.