Létrehozva: 2017.02.16.

Soha többé nem rontod el a piskótatekercset, zseniális trükk

Gyorsan kedvünket szegheti, ha már az elsõ próbálkozásnál reped és törik a piskótatekercs. Szerencsére a magyar háziasszonyok jól ismerik e remek sütemény készítésének összes titkát. Összegyûjtöttük egy csokorba, így szuper lesz a piskótatekercs!

A piskótatekercs a magyar konyha alapsüteménye. A vékonyra sütött piskótalapot kenhetjük lekvárral, csokis, túrós, vagy gyümölcsös pudingkrémmel - gyors tekerés és már kész is. Imádjuk! Sokszor azért nem fogunk neki, mert reménytelennek gondoljuk azt, hogy szépen fel tudjuk tekerni a krémmel megkent tésztát.

Szerencsére a gyakorlott magyar háziasszonyok szuper tippjeivel csak tökéletes lehet a végeredmény! Többé nem reped és törik el a megtöltött piskótalap tekerés közben!

 

Boros Vali és csapata annyi remek ötlettel állt elő, hogy biztos megtalálod a neked megfelelőt közöttük!

Nézzük, milyen praktikákat tudunk meg a tökéletes piskótatekercs elkészítéséhez.

1. Használjunk nedves konyharuhát

(Melinda Annamari)

2. Rakjuk nedves konyharuhára, feltekerjük, kihűlésig úgy marad, szép lesz:)

(Deák Ildikó)

3. Nedves sütőpapírra téve mindjárt tekerjük fel.

(Madaras Kriszta)

4. Sütőből kivéve azonnal feltekerni.

(Hugyecz Dalmady Margit)

5. Tegyünk szilikonos sütőpapírt a tepsibe. Azzal együtt kivéve, még melegen tekerjük fel. Szépen le lehet nyomkodni. Ha kihűlt, széthajtjuk és lejön róla a papír, míg a ruhára ráragad.

(Mészáros László)

6. A legegyszerűbb recept alapján készült piskóta lapot hidegen kell feltekerni. A tésztája habkönnyű és nem reped.

(Dergecz Katalin)

7. Még forrón konyharuhába ki-, betekerni.

(Bodroginé Rajner Margarette)

8. Konyharuhát liszttel megszórni és forrón feltekerni.

(Sipos Ilona)

9. Öblítő mentes, nedves konyharuhával még melegen felcsavarni. (Iker Józsefné Irén)

10. Ahogy kész hideg vizes tiszta konyharuhára fordítom még forrón majd feltekerem. Nem sokáig hagyom benne csak pár percig még fel veszi a formát mert utána a konyharuhába ha sokáig van be tekerve lehúzza azt a szép külső kérgét a piskótának.

(Iveta Hívesová)

 

(Forrás: Czinglér Tamásné, Facebook - Vali hagyományos konyhája)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk