FAZÉK

Így készül otthon az igazi, de olcsó strandlángos

Totál odavagy a lángosért? Nyáron a starnadon látva összefut a szádban a nyál? Ne késlekedj, dobd össze otthon, ígérjük isteni és sokkal olcsóbb lesz!

A strandlángos neked is a kedvenceid közé tartozik? Mostanában körülnéztünk az ország egyes pontjain és bizony nem csoda, ha te is inkább otthon készítenéd el. Az árak idén szinte az egekbe vannak. Mutatunk egy receptet, nem fogsz csalódni, mindenki ugyanúgy megnyalja utána a tíz ujját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lángos

Lángos otó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 ek. só
  • 1,5 dl langyos víz
  • csipet szódabikarbóna

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a lisztet és a szódabikarbónát, majd morzsold bele az élesztőt. Add hozzá a joghurtot és a langyos vizet. Egy fakanál segítségével dolgozd össze, míg hólyagos nem lesz.
  2. Egy órát hagyd kelni. Olajjal megkent munkalapra borítsd rá, olajos kézzel formálj a tésztából ökölnyi nagyságú gombócokat.
  3. Az étolajat forrósítsd fel egy serpenyőben, és amikor jó forró, olajos kézzel húzogasd ki a tésztagombócokat, és dobd az olajba. Az egyik oldalát fedővel lefedve, a másikat fedő nélkül süsd, így lesz igazán ropogós a tészta külseje.
  4. Szedd papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpöghessen róla! Frissen, melegen fogyaszd el!

Természetesen a tetejére bármi tehetsz, sajtot, tejfölt, fokhagymát, de sonkával is felturbózhatod.

Jó étvágyat!

Tipp:

A tésztát dupla mennyiségben is elkészítheted, ha vendégeket vársz, vagy ha szeretnél máskor is sütni belőle. Amit nem akarsz azonnal kisütni, azt egy jól záródó dobozban tedd el a hűtőbe. A joghurtos lángos többek közt azért is nagyon praktikus, mert a kész tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, amikor lángost ennél, elég elővenned és kisütnöd. Nem kell várnod vele, hidegen megformázod és máris sütheted, olyan lesz, mint ha frissen készítetted volna a tésztáját. Imádni való a strandlángos!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?