FAZÉK

Ezt kend a kenyérre húsvétkor, imádni fogja a sonka mellé a család

Ha fel akarod dobni egy kicsit az idei ünnepet, készítsd el ezeket a finomságokat! Az olcsó és egészséges szendvicskrémektől színesebb lesz a húsvéti asztalod, és mindenkit elvarázsolsz...
  • Szerző:

Gyorsak, könnyűek és olcsók ezek a szendvicskrém receptek, de nem csupán emiatt érdemes kipróbálnod őket húsvétkor, hanem azért is, mert ezek a krémek egészségesek, csodás színükkel díszítik az asztalt, és nem mellesleg isteni finomak is. A sok húsféleség mellett kifejezetten üdítően hatnak ezek a krémek, még az is szeretni fogja, aki egyébként nagy húsevő. Plusz, ezek a szendvicskrém receptek akkor sem jelenthetnek nehézséget, ha abszolút kezdő vagy az ilyesmiben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

1. Pikáns medvehagymás vajkrém

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Welmer Barthold (@welmer_barthold) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 2.5 dkg medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a medvehagymát, majd töröld szárazra; ezután vágd nagyon apróra.
  • Add hozzá az olívaolajat és a citromlevet, sózd ízlés szerint, majd botmixerrel pépesítsd.
  • Jöhet hozzá a puha vaj; alaposan keverd össze, hogy krémes legyen, majd pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Kenyérre kenve tálald.

2. Sült hagymás céklakrém

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@multicoolcooking által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 4 db közepes cékla
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • só, bors, olaj

Elkészítés:

  • A meghámozott és negyedekre vágott céklát főzd 20 percig, míg puha nem lesz.
  • Kevés olajon pirítsd üvegesre az apróra kockákra vágott hagymát; ha kész, add hozzá a fokhagymát, és egy-két percig süsd együtt őket, majd húzd le a tűzről.
  • A kihűlt céklát reszeld finomra, és add hozzá a hagymához. Ezután mehet bele a kecskesajt, a só, bors, és annyi natúr joghurt, hogy krémes, jól keverhető állaga legyen.

3. Ínyenc mustáros tojáskrém

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kat Sweitz (@4katielove) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 pohár tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés:

  • Főzd keményre a tojásokat, majd pucold meg, és reszeld le sajtreszelőn.
  • Adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot, és mehet bele az apróra vágott hagyma is.
  • Külön tálban keverd habosra a vajat, a tejfölt és a mustárt. Ha kész, add hozzá a tojáshoz, és hintsd meg az egészet apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Alaposan keverd össze, míg vajszerű krémet nem kapsz; majd pihentesd a hűtőben néhány órát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?