kulcsár edina
Pokolian bosszantó, ha nem fogy el frissen a kenyér, pláne, ha a szikkadtat már senki nem eszi meg. Ne bosszankodj a maradék miatt, készíts belõle pizzát!
Nem viccelünk. A feleslegessé vált száraz kenyérből tökéletes pizzát varázsolhatsz.
Egy kis odafigyeléssel és kreativitással sok időt és pénzt is spórolhatsz.
Hiszen azzal, hogy nem kell külön a pizzatésztát elkészítened, sokkal hamarabb kerülhet az asztalra a finom étel.
Vajazz, vagy olajozz ki egy tepsit. Mindegy, hogy szögletes vagy kör formájú, de talán pizzához jobban passzol a kör.
Helyezd el benne a kenyérszeleteket. Igyekezz minél szorosabbra rakni őket és a keletkező réseket pótold ki kisebb darabokkal. A lényeg tehát, hogy egy egységes tésztalapot kapj, sehol ne látszódjon ki a tepsi.
Verd fel a tojást, majd adagold hozzá a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, valamint a sót és a borsot is. Jó alaposan dolgozd össze.
Öntsd egyenletesen a kenyéralapra az egészet és hagyd állni 10 percet. Ezután öntsd nyakon sűrű paradicsomszósszal.
Helyezd rá a felszeletelt sonkát, vagy a választott feltétet és a felkarikázott mozzarellát.
Szórd meg alaposan az oregánóval és a bazsalikommal.
Mielőtt a sütőbe tennéd, hagyd állni legalább 10 percig.
Előmelegített sütőben, 220 celsius fokon, körülbelül 20 percig süsd.