FAZÉK
Télen is főzhetünk isteni lekvárt! Ezt imádni fogod
Szeretsz új ízeket kipróbálni, kisérletezni? Akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a télen is elkészíthető lekvárt.- Szerző: Sors Edina
Bár a nyár tűnik ideálisnak a lekvárfőzés szempontjából, ne csüggedjünk, télen is készíthetünk isteni lekvárt!
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mandarinlekvár

Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
- 2 kg mandarin
- 1 db citrom leve
- 20 dkg cukor vagy 6 ek. négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- 2 púpozott kk. pektin
- 2 kk. rum
- kis víz
Így készítsd el:
- A megtisztított mandarint tedd fel főni kevés vízzel, majd add hozzá a citromok levét és forrald 15 percen keresztül a gyümölcsöt.
- Botmixerrel turmixold össze, majd add hozzá a cukor és a pektin keverékét. Forrald tovább 10 percig és már mehet is az üvegekbe.
- Csavard rá a tetőt az üvegre, és 5 percre fordítsd fejjel lefelé.
EGY KIS ÉRDEKESSÉG:
A citrusfélék, beleértve a mandarint, különösen gazdagok az oldható rostokban. Az oldható rost védőréteget képez az emésztőrendszerben. Ez vizet vezet a bélbe, segíti az emésztést és megkönnyíti a bélmozgást. Egyfajta természetes hashajtóként is működik.
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?