FAZÉK

Télen is főzhetünk isteni lekvárt! Ezt imádni fogod

Szeretsz új ízeket kipróbálni, kisérletezni? Akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a télen is elkészíthető lekvárt.

Bár a nyár tűnik ideálisnak a lekvárfőzés szempontjából, ne csüggedjünk, télen is készíthetünk isteni lekvárt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mandarinlekvár

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 kg mandarin
  • 1 db citrom leve
  • 20 dkg cukor vagy 6 ek. négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
  • 2 púpozott kk. pektin
  • 2 kk. rum
  • kis víz

Így készítsd el:

  1. A megtisztított mandarint tedd fel főni kevés vízzel, majd add hozzá a citromok levét és forrald 15 percen keresztül a gyümölcsöt.
  2. Botmixerrel turmixold össze, majd add hozzá a cukor és a pektin keverékét. Forrald tovább 10 percig és már mehet is az üvegekbe.
  3. Csavard rá a tetőt az üvegre, és 5 percre fordítsd fejjel lefelé.

 

EGY KIS ÉRDEKESSÉG:

A citrusfélék, beleértve a mandarint, különösen gazdagok az oldható rostokban. Az oldható rost védőréteget képez az emésztőrendszerben. Ez vizet vezet a bélbe, segíti az emésztést és megkönnyíti a bélmozgást. Egyfajta természetes hashajtóként is működik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?