FAZÉK

Tényleg mérgező lehet a mézeskalács?

A méz biztonsággal 70 fokig hevíthető. Annál magasabb hőfokon a benne lévő vegyületek bomlani kezdenek...
  • Szerző: Ripost

A méz nem csupán egészséges édesítőszer, hanem sok esetben természetes gyógyszer is!  Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami  hő hatására átalakul és veszít értékéből. Ha a  méz biztonsággal 70 fokig hevíthető joggal tesszük fel a kérdést:

Mi történik a mézzel a forró teában, vagy a mézeskalácsban?

Van olyan elmélet, amely szerint melegítés hatására a mézben lévő viasz "kiég" és az emberi szervezet számára mérgező toxikus anyagokká alakul.

Az igazság azonban az, hogy a mézben nincsenek olyan vegyületek, amelyek hő hatására ártalmas, mérgező anyaggá változnának. Vitamintartalmának nagy része viszont  kárba vész hő hatására.

Mézeskalácsod valóban veszélyes lesz, ha túl sok hő éri, de nem a méztől, hanem az elszenesedett hozzávalók miatt!

Jó tanács: A mézeskalács hamar megsül, ne hagyd felügyelet nélkül!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?