FAZÉK

Tilos megvenni ezt a csirkemellet, mutatjuk, mire kell figyelni!

A baromfifélék nagyipari tartása olyan elváltozásokat okozott az állatok húsában, amelyek kifejezetten károsak az emberek egészségére.
címkék:

A közgondolkodásban a mai napig élénken él az elképzelés, hogy egészségtudatos döntést hoz, aki csirkemellet választ a vörös húsok helyett. Az utóbbi évtizedekben ugyanis komoly marketingkampány folyt a disznó- és a marhús lejáratására. A csapból is az folyt, hogy a magas zsírtartalmuk miatt fogyasztásuk rendkívül káros az egészségre. A sarokba szorított naiv húsfogyasztóknak pedig egyetlen menekülőútjuk maradt: a szárnyasok.

Csakhogy mára kiderült, nem feltétlenül döntünk helyesen, ha a csirkemellet emeljük le a boltok polcairól.

A profitmaximálás érdekében az ipari állattartók a csirkét egyre rövidebb idő alatt hizlalják vágóképes méretűre. A hormonokkal dúsított takarmánytól egészen a zsúfolásig tömött ketrecekig  mindent bevetnek. Az embertelen körülmények között élő baromfi húsminősége pedig pocsék lett.

A szupermarketekben kapható csirkemelleken például szemmel is jól látható fehér csíkok jelentek meg, melyek egyet jelentenek az egészségtelen áruval.

A szűkös helyen felnevelt csirkéknek esélyük sincs rövidke életük alatt a mozgásra. A zárt tér pedig komoly izomsorvadást okoz, izomszövetek helyett zsírszövet képződik a testükben.

Egy brit tanulmány szerint az utóbbi öt évben 221%-al nőtt a csirkemell zsiradéktartalma - ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll.

Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó növekedési hormonok is.

Ezek pedig az emberi szervezetben komoly károsító hatást válthatnak ki!

Tehát a fehér csíkos csirkemellfilét tilos megvásárolni!

A szupermarketek húsos kínálatát amúgy is jobb elkerülni. Tipikusan az ilyen helyekre kerülnek a tömegtermékek. Inkább próbáljuk meg piacokról vagy kistermelőktől beszerezni a húsárút.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?