Létrehozva: 2021.06.14.

Tiramisu brownie az új őrület! Íme a recept

Tökéletes párosítás, az idei nyár slágere lesz ez az isteni desszert

Mi lehet annál finomabb, mint amikor az isteni étcsokis browniet és a finom krémes-kávés tiramisut keresztezed? Mennyei ízélmény és maximális élvezet! A tiramisu brownie egy fergeteges találmány, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, hiszen az alapja maga a brownie tésztája, a tetejére pedig a kávéval átitatott babapiskóta és a tiramisu krém kerül. Ha mindezt megkoronázod még egy kis friss eperrel vagy málnával, tökéletes lesz a végeredmény. Az idei nyár slágere minden kétséget kizáróan ez a desszert lesz!

Fotó: shutterstock

Mutatjuk, hogy készül az isteni tiramisu brownie!

Brownie tészta hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g puha vaj
  • 150 gramm cukor
  • 3 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 85 g liszt
  • Tiramisu krém hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 40 g cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 2 teáskanál vanília kivonat (helyettesítheted vanília aromával)
  • 100 ml eszpresszó
  • + kb. 150 gramm babapiskóta és egy kis kakaószórás a tetejére

    Fotó: shutterstock

    A brownie alap elkészítése:

    Az étcsokoládét vágd fel apró darabokra és vízgőz felett lassan olvaszd fel. Ezalatt a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy tálban mixer segítségével keverd alaposan össze, majd a felolvasztott étcsokoládét is öntsd hozzá és keverd az egészet krémes masszává. Ha ezzel megvagy, adj hozzá három darab egész tojást és két tojásfehérjét, majd keverd homogén állagúra a krémet. Utolsó lépésben keverd még hozzá a kimért lisztet, és ezzel kész vagy a brownie tésztájával. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a tésztát, 175 fokon 45 perc alatt süsd készre a browniet.

    A tiramisu krém elkészítése:

    A mascarpone krémet a cukorral, a vanília kivonattal (vagy aromával) alaposan keverd össze. A tojásfehérjéket verd fel habosra, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon menjen szét, forgasd hozzá a krémhez. Most már összeállíthatod a tiramisu browniet.

    Tiramisu brownie összeállítása:

    A megsütött és kihűlt brownie tészta lesz az alapja a desszertnek, erre helyezz sorban babapiskótákat a cukros oldalukkal lefelé, majd locsold meg őket az eszpresszó kávéval. Ezután a tiramisu krémet óvatosan kend rá a tetejére, végezetül szórd meg kakaóval. Rakd a hűtőbe egy kis időre, tálaláskor friss eperrel vagy málnával kínálhatod, hogy teljes legyen az élvezet.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    15 év után szakított a magyar énekesnő

    origo.hu

    Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

    borsonline.hu

    Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

    magyarnemzet.hu

    Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    origo.hu

    Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

    mindmegette.hu

    Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

    ripost.hu

    Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

    ripost.hu

    Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk