Létrehozva: 2018.12.13.

Tudod, mi a preckedli? Ez lesz karácsonykor a nagy kedvenc

A hideg is itt van, már hó is esett itt-ott. Vészesen közeleg az ünnep, tornyosulnak a tennivalók. Van egy különleges süti, egy sváb aprósütemény, amit hetekkel elõtte elkészíthetsz, és csak egyre finomabb és finomabb lesz. Jobb, ha elrejted valami jó helyre, hogy kitartson karácsonyig.

A sváb diós aprósütemény titka a kétféle zsiradék. Ennek köszönhetően lesz igazán omlós. A legszuperebb benne, hogy száraz helyen tárolva nagyon sokáig eláll. Kívül ropogós, belül omlós.  Egy szép fémdobozban kiváló karácsonyi ajándék is lehet. Szuper könnyen és gyorsan elkészül. Előkészítés 15 perc, sütés 15 perc. Remek megoldás nem csak családi ünnepekre, hanem rendezvényekre is. Az ünnep tartalmához illően alakíthatod a sütik formáját.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 által megosztott bejegyzés,

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 50dkg liszt (a gluténmentes változathoz használj Mester süteménylisztet)
  • 10dkg sertészsír
  • 15dkg margarin
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 20dkg kristálycukor
  • 1csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • Tetejére:

  • 6ek kristálycukor
  • 10dkg apróra vágott dió
  • Elkészítés:

    1. Szórd a lisztet egy tálba. Add hozzá a zsírt és a puha margarint. Kézzel jól morzsold össze.

    2. Add hozzá a kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, 1 egész tojást és 1 sárgáját. Gyúrd addig, míg össze nem áll. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor kész, amikor már nem ragad sem a tálra, sem a kezedre.

    3. Tedd pihentetni a hűtőbe 1 órára.

    4. Vedd ki, és nyújtsd ujjnyi vastagra (1 cm), és szaggasd ki az alkalomhoz illő formákkal.

    5. Keverd össze az apróra vágott diót és a kristálycukrot. Kend meg a sütik tetejét a maradék, felvert tojásfehérjével, és a sütiket mártsd bele a cukros-diós keverékbe.

    6. Helyezd a sütiket egymás mellé egy lapos tepsibe, diós felükkel felfelé. A tepsit se kibélelni, se kikenni nem kell.

     

    7. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok, légkeveréses) süsd szép világos színűre. Ez 15-20 perc lesz.

    8. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, szórd meg a tetejét porcukorral.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     

     által megosztott bejegyzés,

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Felbukkant egy újabb halálos vírus

    origo.hu

    Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

    borsonline.hu

    Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

    hirtv.hu

    Kiderült, ki a szerzője Magyar Péterék adatkezelési tájékoztatójának + videó

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    magyarnemzet.hu

    Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

    origo.hu

    Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

    mindmegette.hu

    Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

    ripost.hu

    Lékai-Kiss Ramóna bikinire vetkőzött: forró fotók készültek

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    ripost.hu

    Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

    ripost.hu

    Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk