ÉLETMÓDI

Figyelj, mennyi vizet öntesz növényeidre - komolyan megbetegedhetsz tőle!

Nem is gondolnád, mennyire fontos odafigyelned erre az apróságra.
  • Szerző: Ripost

A mostani szúnyoginvázió mindenkit megvisel, szinte senki nem ússza meg a rendkívül nagyra duzzadó, a megszokottnál jóval viszketőbb és lassan múló csípések nélkül. Ráadásul a szúnyogok olykor betegségeket is hordoznak, melyek leverhetnek a lábadról!

Jó döntés, ha riasztót használsz, és ha kerülöd a szúnyogok által kedvelt területeket, de nem is gondolnád, milyen apró, hétköznapi dolgokon is múlhat, hogy mennyi csípés éktelenkedik rajtad.

A szúnyogok nem csak a vízpartot imádják, hanem egészen hétköznapi, vízzel teli helyeket is. Elég a szaporodásukhoz akár csak egy kis tálka is…

Figyelj oda otthonodban erre a néhány dologra, és máris jóval kisebb eséllyel kell számolnod a kellemetlenséggel! LAPOZZ!


Kutyád, cicád, esetleg más háziállatod van, melynek rendszeresen tartasz elöl vizet? Nem csupán a kisállat érdekében cseréld gyakran az edény tartalmát, hanem azért is, hogy ne szaporodjanak el benne a szúnyogok.

Ha vázában tartasz otthon virágot, figyelj rá, hogy ne ázzon benne túl sokáig, ez is veszélyforrás lehet. Ugyanez igaz persze arra is, ha egyes cserepes növényeid rendszeresen vízben állnak.

És természetesen mindez még fokozottabban igaz a kertedben lévő vödrökre, lavórokra, esővízgyűjtőkre is! Ha szeretnél úgy locsolni, hogy az esővizet használod erre, akkor legjobb, amit tehetsz, lefeded, amikor éppen nem esik az eső, vagy sűrű hálóval borítod be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?