Létrehozva: 2019.12.27.

Golte: téli mesevilág a szlovén hegyek között, ahol síelni is lehet

Ez minden család és szerelmespár számára igazi bakancslistás helyszín.

A magyar határtól alig kétórányi autóútra található szlovén síparadicsom, Golte évről évre egyre népszerűbb a magyarok körében. A hegytetőn épült szálloda, a Golte Hotel & Mountain Resort vendégeinek máris a 25 százalékát honfitársaink teszik ki, így a szálloda honlapja magyarul is olvasható.

A hatalmas érdeklődés egyáltalán nem meglepő, hiszen a hegyi szálloda hangulata és szolgáltatásai egyedülállóak a térségben. A hotel mellett elterülő, a szlovén Alpok egyik legbámulatosabb, 50 éves tradícióval rendelkező sípályáját kategóriájában többször is az ország legjobbjának választották.

December második hétvégéjén 40 centiméteres hóval köszöntött be a síszezon a Magyarországgal szomszédos Szlovéniában, és az elsők között nyílt meg a goltei sípálya, ahol 6 lifttel, 12 kilométernyi különböző nehézségű pályával, oktatással és síversenyekkel várják a téli sportok szerelmeseit, kiemelten fókuszálva a magyar vendégekre.

A sírégióban 1300 és 1600 méteres tengerszint feletti magasságban síelhetünk, miközben gyönyörködhetünk a Savinja völgy bámulatos panorámájában. Goltét az elmúlt évben többször is az ország legjobb közepes méretű síkomplexumának választották, amely novembertől egészen március végéig üzemel, így a vendégek összesen több mint 120 napon át élvezhetik a szolgáltatásait.

Golte azért is különösen népszerű a magyarok körében is, mert nemcsak a profik, hanem a kezdők is megtalálják a számításukat, hiszen itt kiváló síoktatók útmutatásai alapján sajátíthatják el a síelést. Sőt, a szálloda mellett játszóteret alakítottak ki a gyermekeknek egy 50 méter hosszú varázsszőnyeggel. A játszótéren a gyermekek megtanulhatják a síelés alapjait és biztonságosan ereszkedhetnek le a lankás lejtőn. A játszótéren persze a hagyományos játékok is megtalálhatók, hogy még szórakoztatóbb legyen az élmény.

Fotó: Pixabay

Az autóval érkezők a völgy alján parkolhatnak le, ahonnan egy nagy sífelvonó viszi a vendégeket a négycsillagos Golte Hotel & Mountain Resort bejáratához, közvetlenül a sípályák mellé. A csodás fekvéssel rendelkező szállodát 2011-ben építették, 54 szobájával, wellness részlegével és kültéri medencéjével nem csak a hegyek, de a wellness szerelmesei számára is vonzó hely.

Golte rendkívül büszke a völgy kulináris csemegéire, így a környék specialitásának számító kolbászra, amit helyi disznóhúsból készítenek, és alpesi levegőn szárítanak. A síkomplexumban emellett megkóstolhatjuk az itt termesztett malátából készült kézműves sört, a Goutart. A Goltea szintén különleges ital: olyan tea, amelynek alapját goltei gyógynövények adják. Emellett kifogyhatatlan a helyi desszertek tárháza, továbbá az itteni alpesi méz, amire az egész nemzet büszke.

A szállodától 10 percnyi sétára található az 1896-ban épült Mozirje kunyhó, amely a hatodik legrégebbi menedékház Szlovéniában, s most vendégfogadóként üzemel, és teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a völgyre és a városra. A lift aljától mindössze ötpercnyi autóútra található a mesés mozirjei virágpark, amit a karácsonyi időszakban másfél millió világító lámpával díszítenek fel a gyerekek legnagyobb örömére. A kirándulás közben érdemes megebédelni Mozirje legjobb éttermében, a Lesnikában, amelynek fiatal csapata a legjobb helyi fogásokat teszi a vendégek elé.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten is

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Félelmetes fejlemények: megvannak az oroszok lengyel célpontjai

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!