Létrehozva: 2021.08.12.

Eszméletlen, mit épített kertjébe az Ácson élő fiatal pár

Minden vágyuk volt, hogy nyáron egy buborékkádban ücsörögjenek a szabadban. Mivel a sokmilliós jakuzzi készüléket nem engedhették meg, ezért maguk építettek egyet a garázsuk mellé.

Szombathy Tamás és párja, Bozsóki Szilva 2017-ben vásároltak egy házat a szlovák határ közvetlen szomszédságában lévő Ácson. Új otthonuk felújításába fiatalos lendülettel kezdtek– igyekeztek mindent saját kezűleg, a rokonság hathatós segítségével végezni. Előbb persze odabent vágtak rendet, 2020 nyarán, azaz tavaly már az udvar került sorra, az oda tervezett házi készítésű jacuzzi pedig végül szuper lett.

Fantasztikus megjelenés, faburkolat, dizájnos külső: ilyen lett a házi készítésű jacuzzi. Fotó: Bozsóki Szilvia

Mert pancsolni jó!

A kert kitalálására, kialakítására bőven volt idő, a főbb szempontokat ráadásul már előző évben meghatározták. „2019 nyara nagyon forró volt, én pedig veszélyeztetett terhesen még a strandra se mertem kimenni, pedig nagyon hiányzott a víz, a fürdés – meséli a kezdetek kezdetét Szilvia. – Tudtuk, hogy ha megszületik a kisbabánk, még nehezebb lesz minden, így már akkor eldöntöttük, hogy a következő szezonra mindenképp vásárolunk egy olcsóbb, felfújható, gumi buborékmedencét, a cél egy házi készítésű jacuzzi volt.

Ebből a felfújható medencéből indult ki a fiatal pár. Fotó: Bozsóki Szilvia

Elhatározásunkban csak megerősítettek a vírus miatt kialakult korlátozások.” Szilvia nagyon alapos, és biztosra akart menni, ezért körbenézett az interneten és minden hasznos információt begyűjtött a házilag készített jacuzzikkal kapcsolatban. „Az hamar eldőlt, hogy körbeépítjük, s mivel nálunk minden fából van, a kerti fürdő esetében is a természetes faburkolat mellett döntöttünk.”

 

Mindent saját kezűleg!

„Nem akartuk, hogy leuralja a területet a jacuzzi, úgy éreztük, jobb, ha diszkrétebb helyre kerül, de azért ne túl messze a kiülőnktől. A garázs oldalához terveztük, így viszonylag védett. Kiszámoltuk hogy nagyjából mennyi fára lesz szükségünk, majd belevágtunk. A fenyő deszkákat lecsiszoltuk, megégettük, majd vékony lazúrral lefestettük. Száradás után mindegyiket szükséges méretre vágtuk, és elkezdtük felépíteni a jacuzzi vázát. Talán a medence leemelhető tetejének elkészítése volt a legnehezebb feladat: kör alakban kellett kivágni a faanyagot.

A levehető jakuzzitető körvonalát 45 fokos szögben kellett kivágni. hogy a tető amikor fölteszik a helyére, ne essen bele a nyíláson keresztül a vízzel teli műanyag medencébe.. Fotó: Bozsóki Szilvia

Ezt úgy csináltuk, hogy madzagot kötöttünk egy ceruzára, ezzel rajzoltuk ki a formát, amit aztán dekopír fűrésszel vágtunk ki. Nem volt egyszerű: sokszor rá kellett próbálni, menet közben többször visszaszedtük, alakítgattunk rajta. A fürdőtér fölé könnyű polikarbonát tetőt raktunk, hogy kevésbé jó időben is lehessen használni, a szomszédos kert felőli részt pedig egy oldalfallal kitakartuk.”

A kivitelezők: Szombathy Tamás (32) Testvére : Szombathy Gábor (26) Édeaspjuk: Szombathy Géza, (64) valamint Bozsóki Szilvia (30)

A levehető jaccuzitető körvonalát 45 fokos szögben kellett kivágni. hogy a tető amikor fölteszik a helyére, ne essen bele a nyíláson keresztül a vízzel teli műanyag medencébe.

Maga a földi paradicsom!

A gumijakuzzi fölé merevítéseket rakott a fiatal pár, hogy bemászásnál se érjen hozzá a gumi széle a deszkákhoz. Biztonság kedvéért a fölső szakaszon további hungarocelldarabok védik a gumimedencét, hogy az évek során esetleg vetemedő fa ne szakítsa ki a testét.

Hungarocell lapok védik a medencét az esetleges sérülésektől. Fotó: Bozsóki Szilvia

Persze ennél sokkal több mindenre kellett a készítés során odafigyelni: „A jakuzzi központi egységét is beépítettük: két szellőzőt alakítottunk ki, az egyik nyílás a víz leengedésére is tökéletesen jó. A központi egység felett is levehető tető van, hogy hozzáférjünk az irányítópanelhez. Miután ezekkel végeztünk, hungarocellel kibéleltük a fából készült teljes vázat, és a medence alá is lépésálló hungarocellt fektettünk” – magyarázza Szilvia, aki maximálisan elégedett az eredménnyel és nemcsak azért mert ötletük és kétkezi munkájuk révén milliókat spóroltak. „Tavaly minden este használtuk a jakuzzit a párommal, szuper kikapcsolódás volt a nap végére, a sok babázás után és jókat beszélgettünk benne. Idén már a 21 hónapos kislányunk is élvezi benne a pancsolást.”

Boldoggá tette az egész családot a házi készítésű jaccuzi. Fotó: Bozsóki Szilvia

 

Mi van télen a medencével? Az őszi-téli szezonban Szilviék nem használják a jaccuzit, ilyenkor leengedjik belőle a vizet. Magát a medencetestet azonban a helyén hagyják, úgy érezték, nem lehet baja, hiszen minden szigetelve van. A fúvókákból és keringető szivattyúból azonban kifújták a bent maradt vizet, hogy ne fagyjanak be. Jól kalkuláltak, mert a medence épségben kibírta a telet, méghozzá úgy, hogy tavasszal még csak a levegőt sem kellett pótolniuk.”

 

Fotó: Bozsóki Szilvia

A házi wellness költségvetése

A lay-z spa jakuzzit 155.000 ft-ért vásárolták, az egyéb anyagok hozzá (fa, csavarok, szerszámok, festék, stb) kb 145.000 ft-ba kerültek. Az biztos, hogy 300.000 ft körül megállt az ára.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Nem várt helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!