Létrehozva: 2021.09.22.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő parfümöt férfiként? (X)

A férfiak többsége nem igazán ismeri az illatszereket. Elvesznek a rengeteg friss, fás, vagy keleti kompozícióban, ezért a választást inkább a barátnőre, nővérre, vagy extrém esetben az eladóra bízzák. Cikkünkben megpróbáljuk megmenteni az erősebbik nem képviselőit ettől a nyomasztó állapottól.

Szabályok

Ellentétben a nőkkel, akik akár 2-5 parfümöt is tartanak otthon, a férfiak általában egyet használnak. Amikor pedig elfogy, ugyanazt, vagy nagyon-nagyon hasonlót vásárolnak. Nem szükséges leragadni egyetlen lehetőségnél, hiszen évente számos újdonság jelenik meg, így bármilyen hangulathoz vagy élethelyzethez lehet új aromát kapni. Néhány szabály betartásával pedig sokkal egyszerűbb lesz, mint hinnénk:

  • Felejtsük el a baráti tanácsokat, és csakis a saját ízlésünket vegyük figyelembe, hiszen minden ember más. A férfi parfümök világa nem olyan sokszínű, mint a női, mégis több csoportot lehet megkülönböztetni: citrusos, keleti, fás, vízi, fougere stb. Ha nem állunk készen a radikális változásra, az új illatot ugyanabból a csoportból válasszuk, mint az előző parfümünk.
  • Reggel induljunk vásárolni, amíg a szaglás még nem túlterhelt. Ismerjük meg először illatcsíkokra permetezve, ha tetszik, ezután csepegtessünk a csuklónkra is. Ha órát vagy karkötőt viselünk, jobb a kézfejre fújni a parfümből.
  • Minden illatnak szüksége van időre, hogy teljesen kibontakozzon, átlagosan 2-4 órát is igénybe vehet. Ezért ajánlott a döntést inkább egy nappal később meghozni.
  • Egy „parfümgardrób” létrehozásához elegendő négy parfüm: munkába, estére, randevúra és sporthoz.

    Forrás: https://paste.pics/

    Munkahelyre

    A férfi a nap nagy részét a munkahelyén tölti, a kölni vagy az Eau De Toilette nem lesz irritáló másoknak. Az irodában jobb kerülni a túlságosan feltűnő aromákat, részesítsük előnyben a citrusos, ózonos, élénk fás jegyeket. A helyesen kiválasztott parfüm segít az aktuális feladatokra koncentrálni, sikeres tárgyalást és pozitív benyomást eredményez az üzleti partnerekkel.

    Ajánlataink: Givenchy Gentleman Cologne aromás citrusos és fás akkordokkal, rozmaringgal és pézsmával, friss Christian Dior Sauvage bergamott, mandarin, szantál és tonkabab árnyalatokkal, fás Hugo Boss Hugrey rozmaringgal, nyugodt Mexx Forever Classic Never Boring For Him lédús citrusokkal, hűvös eukaliptusszal, jázmin szirmokkal és földi pacsulival.

    Forrás: https://paste.pics/

    Az esti órákra

    Az éjszakai kiruccanáshoz használt illatok intenzívebbek, mély és hosszú illat uszállyal rendelkeznek. Túlnyomórészt keleti-fás, dohányos, bőr és fűszeres jegyeket tartalmaznak.

    Ajánlataink: a csodálatos Montale Intense Black Aoud szokatlan piramissal, amelyben a lédús mandarint és a rózsát gyönyörűen keretezik a földi pacsulik és a tölgyfák. A keleti fás Paco Rabanne 1 Million Prive fanyar dohánnyal, fahéjjal és édes tonkababbal továbbra is az első számú party-aroma. Az Issey Miyake Nuit d Issey Parfum rejtett mágnesességgel rendelkezik, amelyben a keserű paprika és a grapefruit, az édes vanília és a durva bőr, a földi pacsuli és a tonkabab hihetetlen összhangot alkot.

    Forrás: https://paste.pics/

    Randira

    Az első találkozó előtt mindkét fél izgul, ezért a maximumot próbálják kihozni önmagukból. És mint tudjuk, minden megjelenés keretét a parfüm adja. Ezért legyen olyan vonzó, mint a fás-fűszeres Dolce & Gabbana The One for Men Eau de Parfum, az édeskés Byredo Black Saffron, a könnyű citrusos Prada Infusion de Mandarine.

    Teljesen más illatokra lesz szükség, ha a szerelmesek készen állnak a kapcsolat új szintjére. Egy nőnek „meg kell fulladnia” a szexuális energiában, így nyugodtan használhatóak a szemtelen, érzéki és provokatív aromák.

    Ajánlataink: bódító D’Orsay Le Dandy whisky, dohány és fűszeres jegyekkel, szenvedélyes Paco Rabanne Pure XS vanílialikőrrel, cédrus és puha bőr, érzéki Guerlain Lui virágos, fás és fűszeres hangulattal.

    Forrás: https://paste.pics/

    Sportoláshoz

    Ma az illatszerek széles választékot kínálnak a sporthoz, de óvatosan kell használni őket. Edzés közben a forró bőr bármilyen, még a legdrágább és legkifinomultabb parfümöt is megváltoztathatja. Ezek az illatok tiszta bőrre a legjobbak, zuhanyzás után, amikor az edzés befejeződött.

    Ajánlataink: aromás Zara Night Pour Homme II Sport bergamott, levendula és cédrus jegyekkel, fás-fűszeres Chanel Allure Homme Sport citrushangokkal, bors, ciprus és menta árnyalatokkal, páfrányos Ralph Lauren Polo Sport bergamottal, szegfűborssal és pézsmával. (X)

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

    origo.hu

    Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

    borsonline.hu

    Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

    magyarnemzet.hu

    Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    hirtv.hu

    Bíró Ada nem létezik és mégis műsort vezet + videó

    origo.hu

    Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

    mindmegette.hu

    5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

    ripost.hu

    Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    ÉLETMÓDI

    Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

    ÉLETMÓDI

    Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

    ÉLETMÓDI

    Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

    ÉLETMÓDI

    360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

    ÉLETMÓDI

    Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

    ÉLETMÓDI

    Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

    ÉLETMÓDI

    Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

    ÉLETMÓDI

    A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban