ÉLETMÓDI

Húzz zoknit a felmosórongyra – meglepő a hatás!

Praktikus, ügyes és filléres ötleteket mutatunk neked.

Könnyítsd meg saját hétköznapjaid azzal, hogy a takarítást gyorsabbá, hatékonyabbá és olcsóbbá teszed. Így nem csak pénzt, de energiát és időt is meg tudsz takarítani, ami valódi kincs tud lenni, hiszen életünk fele sajnos örökös rohanással telik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szórj sót a sütőformába

Miután elkészült a sütemény, gyakran szembesülhetsz vele, hogy a tészta darabkái makacsul ragaszkodnak a sütőforma belsejéhez/pereméhez. Hintsd meg kevés sóval, és egy száraz szivacs vagy rongy segítségével könnyedén le tudod radírozni ezt a réteget beáztatás nélkül, az érdes szemcséknek köszönhetően.

123rf

Húzz zoknit a felmosóra

Ha lapos fejű felmosót használsz, és már elöregedett rajta a szivacsos rész, akkor egyszerűen húzz rá egy tiszta frottír zoknit. Tökéletesen be fogja tölteni újonnan kijelölt szerepét, és gyönyörű, tiszta lesz a padló.

Kenj borotvahabot a tükörre

Miután a fürdőszobai tükröt megpucoltad, oszlass el rajta egy puha ronggyal, vagy papírtörlővel egy kevés borotvahabot. Alaposan dolgozd el rajta, hogy egyenletesen érje a felületet, és ne hagyjon maga után csíkos nyomokat. Hogy miért jó ez? Meglepő, de megakadályozza, hogy zuhanyzás vagy fürdés után párás legyen a tükör. Ez pedig igencsak praktikus egy gyors készülődés során.

Ecet a poharakra

Ha nincsen mosogatógéped, vagy éppen nem azt szeretnéd használni, akkor is elérheted, hogy makulátlanul csillogóak és foltmentesek legyenek poharaid. Néhány csepp ecetre lesz csupán szükséged, miközben elmosod őket. Ez nagyon szépen megtisztítja őket minden apró szennyeződéstől, és valódi csillogást ad az üvegnek.

123rf

Nedves törlőkendő

A portörlés egyik legnagyobb nehézsége, hogy gyakran úgy tűnik: a por éppen csak átköltözik és átszáll egyik helyről a másikra, esetleg makacsul ragaszkodik a bútor felületéhez. Ha egy picit nedves, puha ronggyal törlöd át, akkor máris sokkal könnyebb dolgod lesz. Fából készül bútorokhoz használj kevés olívaolajat a kendő nedvesítéséhez, egyéb felületekhez pedig tökéletes megoldás a textilöblítő.

És ezeket olvastad már?