Létrehozva: 2020.06.18.

Így nem szabad felsülni a lánykéréssel

A férfiember számára nagy próbatétel, amikor megkéri a párja kezét: akármilyen nagy is a szerelem, mindig benne van a pakliban, hogy a nő nemet mond. De még ha ez a veszély nem is áll fent, akkor is lehet kínos jelenet a romantikából. Megdöbbentő történetek…

 

Sokszor nem az a férfi legnagyobb problémája, hogy milyen gyűrűt vegyen: nehezebb kitalálni, hol és mikor kérje meg a nő kezét. Hiszen a legtöbb kínos helyzetben vagy az időzítés nem jó, vagy a helyszín nem megfelelő…

Nyilvánosan kosarazta ki a nő

„Egy étteremben kérte meg a kezemet a pasim, és olyan veszekedés lett a vége, hogy a biztonságiak megkértek bennünket, hogy távozzunk. Ugyanis az volt az előzmény, hogy pár hete megbeszéltük, hogy nem állunk még készen a házasságra. Erre csőbe húzott, elvitt egy elegáns étterembe, ami tömve volt emberekkel, és az volt az érzésem, hogy azt hiszi, a tömeg előtt nem fogok nemet mondani.”

Csúnyán pofára esett a romantikus lovag

„Láttunk egy srácot egy pláza étterem részénél: gitározott, énekelt a barátnőjének, és a műsor után letérdelt, majd elővette a gyűrűt. A vásárlóknak nagyon tetszett a jelenet, mindenki elérzékenyült. Csakhogy a csaj a legvégén nem vette el a gyűrűt, hanem megcsóválta a fejét, és kiszaladt a plázából. A srác nem mert senkikre nézni, pár percet ácsorgott ott tanácstalanul, majd elkullogott, kezében a gyűrűvel. A jelenetet többen videóra vették, és feltöltötték internetre, nagyon sokan megnézték már. Azért sajnálom szegény srácot, de én biztos, hogy nem fogom nyilvános helyen megkérni a csajom kezét.”

Nagy és büdös utat járt meg a gyűrű

„Gondoltam, romantikusan és viccesen kérem meg a csajom kezét: főztem vacsorát kettőnknek, és desszertet is csináltam – az ő sütijében rejtettem el a gyűrűt; ha ráharap, észreveszi, és jót fogunk nevetni. Csakhogy nem harapott rá, hanem lenyelte, és erre én csak akkor jöttem rá, amikor már teljesen megette a sütiszeletet. Várnunk kellett három napot, mire… hát, mire meglett. Egyébként igent mondott, de így nagyon kínos volt az egész.”

Totális félreértés

„Szülinapja volt a barátnőmnek, és el akartam kápráztatni egy gyémántgyűrűvel. Vacsora után akartam átadni neki, és amikor elővettem a zsebemből a dobozt, felsikoltott, és azt mondta: Úristen, persze, hogy hozzád megyek! Eszem ágában sem volt megkérni a kezét, hiszen még csak két hónapja jártunk, de bevallani, hogy nem akarom elvenni, még gázabb lett volna. Szóval összeházasodtunk. Két év után váltunk el.”

 

Tiltólista lánykérés esetére
Ételbe ne!
A nők 99,99%-a egyetért abban, hogy ételbe (vagy italba) rejteni a gyűrűt nemcsak romantikátlan és fantáziátlan, de nem is túl higiénikus. Persze, mindenki szereti a pizzát, vagy a franciakrémest, azt azonban már kevésbé, amikor akár ténylegesen is beletörik a foga valami keménybe – és ez a valami ráadásul az eljegyzési gyűrű.
Utcán letérdelni?
Váratlanul letérdelni az utca közepén vagy a buszmegállóban, és feltenni egy életre szóló kérdést… ugye, ezt senki nem gondolhatja – és nem is veszi – komolyan? A helyzetet ráadásul tovább rontja, hogy ha a pár tagjai korábban még csak nem is beszéltek az eljegyzésről.
Az aki szép reggel is szép?
Hiába tartod gyönyörűnek kedvesed a nap bármely szakában, a nők legnagyobb százalékában azért van egyfajta egészséges hiúság és igény arra, hogy amikor felteszik neki a nagy kérdést, épp ne kinyúlt melegítőnadrágban, kócosan, netalán betegen egy halom papír zsebkendővel beborítva gubbasszon a kanapén a tévé előtt – főleg, ha a lánykérésről még fotók is készülnek.
Munkahelyen?
A munkahelyen történő lánykérés minden nő (rém)álmában él… a hideg, neonfényű lámpacsövek alatt, a kókadozó irodai növények között, miközben a szomszéd íróasztalnál ülő utálatos kolléganő szúrós pillantásokat vet rátok a monitor mögül… Köszönjük, inkább ne.
Bevásárlóközpont?
Körös-körül hatalmas tömeg, az intimitás és a meghittség totális hiánya, kirakatok, neonfények… keresve sem találhatnánk romantikátlanabb helyszínt a lánykérésre.
Egy buli után?
Az alkohol mámorában, két borgőzös csuklás (vagy még rosszabb…) között feltenni az élet egyik legfontosabb kérdését meglehetősen hiteltelen és komolytalan hatást kelt, még ha az illetőnek esetleg valóban komolyak is a szándékai. Ilyenkor csak reménykedni lehet, hogy másnapra a feledés jótékony homályába vész a delíriumos lánykérés.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási tűz tombol Koppenhága egyik híres épületében - videó

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

Még ma menj el tankolni, megint drágább lesz az üzemanyag

mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Irán egyértelművé akarta tenni, hogy vele ezt nem lehet megcsinálni + videó

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

Rékasi Károly olyan keményen beszólt Németh Kristófnak, hogy csak kapkodjuk a fejünket

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban