ÉLETMÓDI

Így szőkítsd hajad a kijárási korlátozás idején

Mutatunk néhány házi trükköt, mely szuperhatásos.

Bár a kijárási korlátozás nem tiltja, hogy meglátogasd a fodrászt, vagy a manikűröst, mégis jól teszed, ha átmenetileg minél kevesebbet utazol, és minél kevesebb emberrel kerülsz fizikai kontaktusba. Csakhogy ez cseppet sem jelenti azt, hogy el kellene hanyagolnod kinézeted. Sőt egy új frizura, egy kis változtatás még a lelkednek is jót tesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

instagram

Ahhoz, hogy világosabb árnyalatúvá varázsold frizurád, elegendő néhány alapvető kellék, mely háztartásodban minden bizonnyal megtalálható. Akár festett, akár természetes színű a helyed, látványos eredményeket érhetsz el, ha kipróbálod ezeket a praktikákat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbora Kozáková (@barborakozakkova) által megosztott bejegyzés,

Méz

Hígíts fel annyi vízzel mézet, melytől kenhetőállagú lesz. Jól teszed, ha meleg vagy langyos vizet használsz, mert ez könnyebbé teszi a kikeverést. Alaposan oszlasd szét hajadon ezt, tekerj rá fóliát, és hagyd rajta egész éjszakán át. A méz természetes hidogénperoxydot tartalmaz, ennek az anyagnak éppen a szőkítőszerekből lehet ismerős. És nem csupán világosabb, de fényesebb is lesz hajad.

Fahéj és kamilla

Főzz erős kamillateát, és szórj bele fahéjat. Hajmosás és balzsamozás után ezzel a főzettel öblítsd át hajad. Fényes, világosabb lesz a gyönyörű eredmény.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristina Miliauskaitė (@kristina.mils) által megosztott bejegyzés,

Citromos pakolás

Nyomd ki egy citrom levét és keverj hozzá olívaolajat. Ezt oszlasd el egyenletesen hajadon, és hagyd hatni 20-50 percig. Ezt követően bő vízzel öblítsd át és balzsamozd tincseidet.

Mindegyik módszerről hasznos tudnod, hogy egyeseknek akár már egyetlen alkalom után is látványos eredményt adnak, de még hatásosabb, ha heti rendszerességgel, 4-5 alkalommal is megismétled.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?