ÉLETMÓDI

Íme a legszuperebb tükörtojás-trükk! Videó!

Próbáld ki te is ezt a változatot. Imádni fogod!
  • Szerző: BZ

A tükörtojás elengedhetetlen része egy finom reggelinek. Ízletes, egészséges és laktató. De vajon tényleg működnek azok a trükkök, melyeket a netezők ajánlanak? Kipróbáltuk őket! Akadt köztük tökéletes, volt, amelyik csúnya lett, de finom, és találkoztunk olyannal is, ami szuperhatékonnyá teszi a mosogatást. Cikkünk alján videón is megnézheted, hogyan valósultak meg a gyakorlatban!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

instagram

1. Sütőben: egyszerű és tökéletes

175 fokon csodát várhatsz, ha kivajazott serpenyőben teszed a sütőbe a tojást, ezt ígérik a tippek. És döbbenetesen jól működik a módszer! Ha pedig igazán nagy mennyiséget készítesz, akkor bevethetsz akár egy kisebb tepsit is. Rengeteg időt megtakaríthatsz vele! Nézd csak meg a lenti videón!

2. Vízzel meglocsolva: jobban csúszik

A netes trükkök azt ígérik, hogy könnyebben elválik a serpenyőtől a tojás, ha vízzel hinted meg. Tényleg jó megoldás! Különösen akkor jön kapóra, ha már fogytán van otthon az olaj és a vaj.

3. Tejszínnel sütve – csúnya és finom

Egyes vélemények szerint olaj és vaj helyett klassz megoldás a főzőtejszín használata. Mi nem voltunk elájulva az eredménytől, mert elég csúnyácska lett a látvány. Viszont valóban nem ragadt oda, és finom lett az íze.

4. Mikrózva – a mosogatás ellenszere

A legizgalmasabb praktikák egyike, hogy 4-5 percre tedd mikróba a tojást, majd így készítsd el a legmagasabb hőfokon. Vigyázni kell rá, hogy kicsit megszurkáld a sárgáját, különben szétrobban. Csakhogy a szurkálástól pedig sajnos szétfolyik. Szerintünk bőven elég 3 perc is az elkészítéshez, és inkább hasonlít rántottára az eredmény, mint tükörtojásra. Viszont gyors, kényelmes és alig kell mosogatni utána.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?