Létrehozva: 2020.06.11.

Itt az idő: újra együtt, szabadon

Eljött az ideje, hogy újra itthon legyünk az otthonunkban: a bezártság hetei után ismét bebarangolhatjuk a magyar tájakat, örök emlékeket szerezve.

Hónapokig csak vágyakoztunk: a szeretteink ölelése, a barátok nevetése, az arcunkat simító szellő, a közösen elfogyasztott vacsora, a távoli hegyeken nyugvó tekintet után. Csak képzeletben léphettünk ki a lakás falai közül, hiszen családunkért, barátainkért zárkóztunk be a járvány alatt. Őket óvtuk, hogy végül ismét egymásra találhassunk.

Mostanra eljött az ideje a fellélegzésnek, a nagy találkozásoknak és a nagy barangolásoknak is. Itt az idő, hogy újra együtt legyünk, itthon, szabadon.

A koronavírus-járvány bizalmatlanná tett minket, sokan még félnek elhagyni a biztonságot jelentő otthont. De miért is kellene? Hiszen Magyarországon itthon és otthon is vagyunk. Fedezzük hát fel a hazánkat, ismerjük meg az ország csodáit! A külföldi utazások helyett válasszuk a biztonságos és legalább annyira izgalmas belföldi úti célokat, amelyek csak ránk várnak. Láttad már a vadregényes gemenci erdőt? Eveztél a Szigetközben a vízi világot csodálva? Sétáltál ámulva a fertődi Esterházy-kastély termeiben? És a Tisza-tavat körbetekerted valaha a gyerekekkel? Élmények százai közül válogathatsz itthon.

Újra lehetőséget kaptunk, hogy örök élményeket szerezhessünk. Éljünk a lehetőségekkel, mert igenis mindenki megérdemli, hogy kiélvezhesse a szabadságot. És miközben mi a Balatonba bukó napot csodáljuk, vagy éppen a pilisi erdő madárfüttyét élvezzük, segítünk is. Segítünk azoknak a magyar vendéglátósoknak, akik a vacsora mellé a szívüket is elénk terítik.

Hogy kik dolgoznak értünk?

Minden, a magyar turizmusban dolgozó honfitársunk értünk dolgozik. Azért, hogy gondtalanul hátradőlhessünk és csak azzal kelljen törődni, milyen látványosságot nézzünk meg először vagy elmenjünk-e masszázsra.

A hazai úti célok meglátogatásakor szívélyes magyar vendégszeretettel várnak vissza minket azok a lelkes, munkájuk iránt elkötelezett emberek, akiknek a turizmus, a vendéglátás életre szóló hivatás. Éppen ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség mostani belföldi kampányának modellek helyett hétköznapi, a turizmusban dolgozó emberek a főszereplői. A kampány arcai nem csak a kisfilmben és a plakátokon jelennek meg, hanem hús-vér emberek, akikkel találkozhatunk, ha éppen Gödöllőn vagy Csopakon járunk. Ismerjük meg őket kicsit jobban.

Rácz Viktória, a gödöllői királyi kastély tárlatvezetője

Sisi megszállottja: hat éves kora óta gyűjti a róla szóló relikviákat, emlékérméket, képeslapokat, és olvassa a róla szóló könyveket. Ma már 100 kötetes könyvtára van Sisiről, mindent tud róla. Hat éve dolgozik a Királyi Kastélyban tárlatvezetőként, a látogatók ma már korhű ruhában, Sisiként találkozhatnak vele, roppant büszke rá, hogy már egy éve ő lehet a csodálatos kastély „úrnője.”

Bátor Anna és Diószegi Ádám, zebegényi vendégház-tulajdonosok

Sokáig dédelgették az álmukat, amelyet 8 évvel ezelőtt valóra is váltottak: Zebegény egy érintetlen hegyoldalában faházat építettek. A ház hatalmas odafigyeléssel készült, mert Ádámnak szívügye az a fajta vendéglátás, ahol fontos a személyes és közvetlen kapcsolat a vendégekkel.

Rigó András

A 25 éves András az egyik legismertebb csopaki borászat éttermében felszolgáló és szervízvezető. Számára ez nem csak egy munkahely, hanem az élete része is egyben. Személyes küldetése, hogy még a legmogorvább vendég is úgy álljon fel az asztaltól, hogy megérte oda beülni.

Bagyó Áron

Bagyó Áron 25 éves, családi hagyományt visz tovább a vízimentéssel, hiszen édesapja is ezt csinálja, és bár sosem erőltették, ő mégis megszerette. Itt érzi igazán elemében magát. Sürgősségi mentőhajón is dolgozik, zátonyra futott hajók, eltűnt személyek keresése is a specialitásai közé tartozik. A Testnevelési Egyetem hallgatója.

Halász Antal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának vezetője

Halász Antal 55 éves, földrajz-biológia szakos tanárként végzett, és már tanárként is vezetett túrákat, idestova 30 éve járja a természetet, 19 éve pedig hivatásos természetvédelmi őr. Szabadidejét is a természetben tölti, őt a túravezetés, az ismeretterjesztés tölti fel, az, ahogy a turisták rácsodálkoznak a természet csodáira. Megszállott fotós, kedvelt témája a növények és a bogarak.

Magyarország – a mi szemünkkel

A látogatók szemén keresztül látva hazánkat, biztosan mi is kedvet kapunk egy kis barangoláshoz.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elítélték a mozdonyvezetőt, aki kisiklatta a vonatot Tatabányánál

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

hirtv.hu

Támogatják az uniós vezetők a katonai segítséget Ukrajnának, de figyelembe veszik a tagállami érdekeket + videó

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban