ÉLETMÓDI

Játékra hív Kajla! – Mutasd meg, mennyire ismered Magyarországot

Idén nyáron Kajla kirándulni hívja a gyerekeket. Kajlával igazi kaland megismerni és megszeretni a természetet, a túrázást, a tanösvények világát és Magyarország meseszép csodáit.
  • Szerző: RIPOST

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított ,gyermekeknek szóló kampány célja az volt, hogy Kajlát követve a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, és minél több élményt gyűjtsön a szünidőben. Minden kisiskolás a 2019-es tanév végén bizonyítványa mellé Kajla útlevelet kapott ajándékba, melybe Kajla pecséteket gyűjthetett, az új elsősök pedig már a tanév elején megkapják az útlevelet.

Mennyire ismered Magyarországot? – Mutasd meg tudásod az élő, online, családi kvízen, és nyerj!

A játék egy kvíz alapú, több fordulós online bajnokság, ami egyben a Kajla makett kampány folytatása is. A cél, hogy a családoknak egyedülálló élményben legyen részük, miközben a virtuális utazás, a honismereti játék akár meg is hozhatja a kedvüket az országjáráshoz. Nyereményként egy 20 darabos makett szettet és a hozzá kapcsolódó Magyarország térképet, valamint Kajla memória játékot osztanak ki.

A bajnokságra augusztus 4-től lehet regisztrálni a vetélkedő weboldalán. Belépés után pedig a meghirdetett 3 időpontban indul a játék, ahol a családok az ország minden tájáról valós időben mérik össze tudásukat.

A 3 fordulós bajnokságot élőben, a játék weboldalán Szente Vajk vezeti majd.

Játékidőpontok:

2020.08.07., péntek: 19 óra

2020.08.14., péntek: 19 óra

2020.08.28., péntek: 19 óra

Mindhárom fordulóban külön és összesítetten is osztanak nyereményt.

 

 

 

Elindultak a Kajla körök!

A Kajla körök nyomtatott vagy online katalógusban kategorizált családi túrák. A körök gyűjtéséhez létrejött a családi kirándulások mesekatalógusa, a túrák végeztével az útlevéllel rendelkező kölyköket megjutalmazzák egy-egy Kajla karikával, és persze a pecsét sem maradhat el. Középpontjában a tanösvények, a túrázás, a gyerekek természettel való megbarátkoztatása, a felelős természetlátogatói attitűd kialakítása áll. Ennek érdekében elsőként 20 élménydús, tematikus tanösvényt, körtúrát és családbarát kirándulóhelyet ajánlanak a kisgyermekes családok részére.

Elindult a „Kajla makett”, melyben az ország teljes területéről 20 nevezetesség makettjét építhetik meg a diákok, mint például az egri várat, az Aggteleki-cseppkőbarlangot, a balatonboglári Gömbkilátót, a siklósi várat, az esztergomi bazilikát, a visegrádi Salamon-tornyot, vagy a tihanyi apátságot.

Idén összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket, és országszerte közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. A program webes felülete a kajla.hu oldal, illetve a telefonos applikáció új látványosságokkal és a hagyományokat bemutató játékokkal bővült.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?