KEDVENC

Eszméletlen, amit ez a kis torzonborz kutyus véghezvitt!

Egy sivatagban céltalanul kóborló kutyusnál nem létezik elesettebb állat. Dion nagy szerencséje egy futóverseny volt, melyhez némi elemózsia reményében csatlakozott. Azóta teljesen megváltozott az élete!
címkék:

A  skót extrém maratonfutó, Dion Leonard mellé akkor csatlakozott a kóbor kutyus, amikor a sportoló épp a 2016-os Gobi March4 hétnapos versenyének második napjánál járt.

A kutyus 123 kilométeren keresztül követte a forró sivatagban, a különlegesen extrém körülmények között, egészen a célvonalig.

Leonard ölben vitte át minden olyan akadályon, amin a kis termetű eb egyébként nem tudott volna átkelni. Megosztotta vele a napi betevőjét, a vízét és még az ágyát is. Nevet is adott a kutyusnak a futóverseny alapján.

"Bár Gobi igazán kis termetű, de a szíve hatalmas" - mondta a kutyáról a futó a BBC-nek. A verseny végeztével Dion elhatározta, hogy magával viszi Gobit Skóciába, csakhogy ez nem éppen egyszerű. Az állatorvosi költségek, illetve a törvény által előírt szabályszerű karantén költségei 5000 fontra (több mint 1.8 millió forintra) rúgnak.

A sportoló azonban nem mondott le a hűséges négylábúról, egy közösségi oldalon összegyűjtötte a szükséges pénzt. Így hivatalosan is örökbe tudja fogadni Gobi-t.

Remélhetőleg a karácsonyt már együtt tölthetik a futó skóciai otthonában..

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?