Létrehozva: 2017.02.11.

Te is gazdi vagy? Akkor fontos, hogy mindig legyen otthon eceted!

Nem csupán szagtalanításra, de gyógyításra is használhatod. Megmutatjuk, mely betegségekre alkalmazhatod teljes sikerrel.

Biztonságosan alkalmazható sokféle egészségügyi problémára, amellett persze, hogy az alkalmi félrepiszkításokat is szagtalaníthatod vele.

MI MINDENRE JÓ?

1. Segíti az emésztést

A gabona alapú táplálás gyakori következménye, hogy a háziállatok szervezetének pH-értéke túl magasra hág, azaz ellúgosodik.

Apríts fel friss, nyers zöldséget, tedd egy befőttesüvegbe. Önts rá organikus alma cider ecetet, és hagyd a hűtőben erjedni. Ebből adagolj az állat főétkezéséhez egy kanálnyit. Növeli az étel tápértékét, és segíti az emésztésben.

A vizéhez is adhatod: Fél liter vízhez tölts egy tk. organikus alma cider ecetet. A biztonság kedvéért az ecetes víz mellett kínáld meg kedvencedet sima vízzel is, nehogy kiszáradjon, amennyiben nem kedveli az új hóbortodat.

2. Bolhák és kullancsok elriasztására

Az ecet taszítja a bolhákat, kullancsokat.

Készíts házilag riasztót: Keverj össze egy rész fehér ecetet két rész vízzel, és szórófejes palackból permetezd be a négylábúd szőrét.

Ha 1 tk. organikus alma cider ecetet öntesz félliternyi ivóvízbe, akkor belülről is dolgozni fog a csodaszer. Hatására nemkívánatossá válik kedvenced vére és szaga a betolakodók számára.

3. Fültisztítás

A fülfertőzés sajnos elég általános probléma a kutyáknál, különösen a laza, lelógó fülű fajtáknál.

Készíts vízből és organikus alma cider ecetből fele-fele arányban keveréket. Márts bele egy vattapamacsot, nyomkodd ki, és töröld át belülről kutyád fülét. Ne próbálj a járatokba hatolni. Csak addig tisztítsd, ameddig elérsz a pamaccsal.

Ha kutyusodnak bakteriális vagy gombás fülfertőzése van, akkor túl magas a szervezete pH-értéke. Az ecetes áttörléssel ez megváltozik, és a fertőtlenítéssel megkezdődik a gyógyulás.

Amennyiben a füle extrém módon gyulladt, feldörzsölt, és nagyon fáj, akkor inkább hígabb keveréket készíts, kevesebb ecettel.

4. Húgyúti fertőzések enyhítésére

Az organikus alma cider ecet segíthet a húgyúti fertőzések kúrálásában is. Mégis, mielőtt belefognál, fontos megtudni a kis beteg vizeletének pH-értékét. Ha 7-nél magasabb, akkor az 1 tk-nyi almaecet a vizébe vagy az ételébe keverve beállítja a helyes értéket, feloldja a kristályokat. Ha ellenben 7-nél alacsonyabb, akkor ne próbáld magad kúrálni, mert komoly problémákat okozhatsz vele. Egyszerű hólyagfertőzésből vesebajt idézhetsz elő. Inkább vegyél mintát a vizeletéből, tedd tiszta üvegbe, és vidd el az állatorvoshoz. Õ majd analizálja, és megtalálja a probléma okozóját. A pontos diagnózist követi majd a gyógyítás módja.

5. Hot spots, azaz az allergiás eredetű bőrgyulladás kezelésére

Az organikus alma cider ecet megjelenésre felhős, nem áttetsző folyadék, mert tele van fehérjékkel, enzimekkel, hasznos baktériumokkal. Ezeknek köszönhető, hogy annyi mindenre alkalmas. Egyenlő arányú almaecet és víz keverékével permetezd be a viszkető bőrfelületet. Bele is masszírozhatod. Ha már nagyon kivakarta az állatka, lehet, hogy csípni fogja a folyadék. Ebben az esetben inkább nagyon erősre főzött fekete- vagy zöld teát alkalmazz.

6. Szagok közömbösítésére

Ha zavar kutyusod vagy macskád szaga, permetezd be vékonyan a szőnyeget fehér ecettel. Hagyd, hogy elpárologjon. Ha komolyabb az eset, végezz mélytisztítást. A szőnyegtisztító folyadékhoz adagolj egy kis fehér ecetet. A tisztítás előtt végezz színpróbát a szőnyeg egy kevésbé látható részén.

7. Kisebb-nagyobb balesetek nyomainak az eltüntetésére

Ha háziállatot tartasz, elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb balesetek. A szőnyegen a vizelet nyomait szódabikarbóna, fehér ecet és víz keverékével kezeld le.  Az ecet használata márvány, gránit és fa felületeken nem alkalmazható. Ecet és víz keverékével bespriccelheted állatkád ágyát, önthetsz ecetet a mosógépbe, amikor a cuccait mosod, és tisztíthatod a vizes vagy ételes edényét is ecetes vízzel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen hazugságokat terjesztenek VV Fanniról

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

mandiner.hu

Megszólalt az adatvédelmi hatóság elnöke is Magyar Péter botrányával kapcsolatban

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

magyarnemzet.hu

A Chelsea döntheti el a Premier League-et a Liverpool javára

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

ripost.hu

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-