Létrehozva: 2020.12.12.

Ki hallott már rántott hús tortáról? Mutatjuk!

Ilyen torta nincs, de mégis van; ráadásul olyan jól sikerült, hogy 10 perc alatt elfogyott!

Egy profi háziasszony nem a cukrászdába indul, ha születésnapos van a családban, maga süti otthon az ünnepi tortát. A Balatonhoz közeli Ádándon élő Mónika is nekiállt, hogy készítsen valami finomságot éppen 39 éves öccsének, de nem a szokványos utat választotta. Nem habot vert piskótalaphoz és nem kevert krémet – inkább kipanírozott 5 szelet karajt, és megpucolt vagy 2 kg krumplit. Arra gondolt, aznap estére rántott hús torta lesz a meglepetés!

Fotó: Hohner Mónika

Míg a hús sült, elkészítette a krumplipürét. Közben a koncepció nagyjából összeállt a fejében: a rántott hús szeleteket körben képzelte el, és úgy tervezte, hogy a torta testét krumplipüré alkotja majd. Miközben dolgozott, azon gondolkodott, vajon mivel díszítse majd a csodatorta tetejét. Ekkor eszébe jutott az egyik hűtőpolcon árválkodó, már megbontott baconszalonnás tasak. Hiszen szalonnából rózsákat lehetne készíteni! Nem sokat hezitált: a szalonnacsíkokat fakanál nyelére tekerte, majd egyesével a muffinsütő mélyedéseibe helyezte, végül betolta a sütőbe. Hogy a kész szalonnarózsáknak szép színük legyen, kevés étolajjal megkenegette mindegyiket.

Összeállításkor egy peremes tál oldalához igazította körben a rántott hús szeleteket. Hogy megtartsák a formát, fogpiszkálóval összetűzte őket. A torta közepét feltöltötte krumplipürével, erre ültette rá a ropogósra sült szalonnarózsát. A rózsák köré petrezselyemlevélből rakott díszítést. Egyszerűen zseniális!

 

Hohner Mónika a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban osztotta meg az általa készített rántott hús torta fotóját, amivel elképesztő sikert aratott. Több mint 1200-an lájkolták a képet. Rengetegen gratuláltak a fantasztikus ötlethez, többen jelezték, hogy ők is el fogják készíteni párjuknak a rántott hús tortát. Végül az is kiderült, hogy Mónikának „kínjában” jutott eszébe az ötlet. Aznap későn ért haza, nem volt ideje hagyományos piskótalapos édes torta elkészítésére. Viszont mégis úgy érezte, hogy torta nélkül nincs születésnap, és akkor jött a villanás... Tehát megint csak bebizonyosodott, hogy a spontán ötletek gyakran a legjobbak.

Az élet kemény… Mónika elvált anyaként küzd a mindennapokkal, szerencsére ő nem egy elveszett nő. Ahogy szokta mondani: „Az élet kemény, de én meg még keményebb vagyok!” Szeret sütni, főzni de úgy gondolja, nem kell mindent túlpörögni. „A legegyszerűbb étel is lehet jó és laktató, sőt finom is! Persze sok múlik a tálaláson. Kislányom azt szokta mondani: Anya! Te egy tojásos nokedlit is úgy tudsz a tányérra tenni, hogy összefolyik a nyál a számban. A fiam pedig csak pogácsa gyárosnak hív. Hiszem, hogy ha valakit boldoggá szeretnék tenni, az nem feltétlenül pénz kérdése. Amit magunk készítünk, abban a szívünk is benne van.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tízezrek tartják őrült nyomás alatt Marco Rossit

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Ennek a 4 csillagjegynek nagy pénz üti a markát még idén tavasszal

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!