Létrehozva: 2018.09.12.

Koncertek, finomságok és más érdekes programok a CineFesten!

A 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a szakmai programok és a filmvetítések mellett idén is sok gasztro és zenei programot kínál mindazoknak, akik nem csak a mozi, hanem a társaság, a szórakozás kedvéért is ellátogatnak Miskolcra ebben a tíz napban.

Az ínyenceknek már a fesztivál első napjaiban sem kell nélkülözniük, hiszen a Miskolci Gasztro Klaszter szeptember 15-16-án az Erzsébet téren várja a látogatókat. Itt a város legismertebb éttermeinek kínálatát kóstolhatják végig a látogatók, hiszen ott lesz A Leves, az Avalon, a Zip’s Brewhouse, a Borsod Burger, a Desszertem, a Drót, a Rossita Kisvendéglő, a Via Piano, a Vigadó, a Dűlő, a Tókert, a Világbéke és a Végállomás.

A CineFest több, mint egy filmfesztivál!

Akik szeretik a finom falatokat, igazi csemegéket kóstolhatnak az Avasi Kvaterka keretében is szeptember 21-én délután 5 és éjfél között. Miről szól a kvaterka? Amiről csak akarják! Az avasi pincesoron ugyanis pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt az ínyencek a CineFest meglepetésvendégeivel, gondolatokat cserélhetnek moziról, filmről, sztárokról. A kvaterka helyszínei a Palóczy emlékmű, a Bortanya, a Polgármester Pince és a Pinyó Pince lesznek, a „hejehuját” olyan zenei formációk teszik még teljesebbé, mint a Rókalányok, a Jazz Inside formáció, az Agyagbanda, GASTRO DJ Pataki Péter, a finom falatokat pedig az Avalon Étterem, a Rossita Kisvendéglő, a Világbéke és a Zip’s Brewhouse biztosítják.

A filmvetítések mellett a zene sem maradhat ki 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programjából. Akik rendszeres látogatói a fesztiválnak, tudják, hogy esténként mindenképpen érdemes benézni a Jameson Lounge-ba a Művészetek Háza mellett, hiszen

mindig jó zene és jó társaság vár mindenkit.

Idén szeptember 14-15, én azaz pénteken és szombaton, valamint a második héten csütörtöktől szombatig DJ Astro és DJ Bordee szolgáltatja a zenét, de lesznek fellépők is, akik élőben szórakoztatják majd a vendégeket. Ott lesz az Ûrlénykirály, amely nem más, mint Balogh Borsa, a Gyík zenekar gitáros-, looperes-, beatboxerének szólóprojektje, de fellép Kama, a Mary Popkids énekes-gitárosa, Szivák Zsolt a Cloud 9+ énekese és Hangácsi Márton is.

Élő zenei programokat már az első hétvégén is bőven találhatunk, hiszen szombaton szeptember 15-én Utcazene fesztivál várja a fesztivál vendégeit és a helyieket. Ezen a hétvégén lesz a 2. Miskolci Dixie és Jazz Fesztivál is, amelynek keretében szeptember 15-én a Szinva teraszon fellép a Jazz Inside, a Leliwa Dixieland Band Lengyelországból, a Molnár Dixieland Band Szegedről, szeptember 16-án pedig a Népkerti Vigadóban zenél a Hot Jazz Band, valamint a Miskolc Dixieland Band, akiknek a sztárvendége Szulák Andrea lesz. 

A fesztivál zenei programjainak a legtöbb miskolci klub helyet ad, ilyen lesz például a Grabovszky Gardenben szeptember 21-én Pély Barna akusztikus koncertje, miközben a Grizzly Music Pubban péntekenként DJ LuiBig izzítja a hangulatot. A buliból természetesen nem maradhat ki a Helynekem sem, ahol szeptember 14-én a program Nextapes pres. Jay Lumen lesz, másnap a Keep Floyding ad koncertet egy igazán rockos műsorral, szeptember 18-án a Mizrab lép színpadra, amely a 60-as évek spirituális világzenéjét ötvözik a mai kor hangzásvilágával, szeptember 20-án Erik Sumo érkezik egy különleges DJ szettel, másnap pedig a Péterfy Bori & Love Band koncertezik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!