ÉLETMÓDI

Koronavírus: Facebookon keresztül is segít a rendőrség

Egy új keret segítségével hívja fel az emberek figyelmét a járványra.

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a járvány idején legfontosabb, amit tehetünk, hogy otthon maradunk, minél kevesebb emberrel lépünk kapcsolatba, és gondosan ügyelünk a megfelelő kézmosásra, illetve fertőtlenítésre. Sajnos azonban még sokan vannak, akik nem veszik kellőképpen figyelembe az ajánlásokat, például sok idős embert látni üzletekben, az utcán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Valószínűleg azzal a szándékkal osztott meg új keretet a Legyél Te is Rendőr nevű Facebook oldal, hogy még jobban felhívja a figyelmet saját magunk és környezetünk védelmére.

Használatához nem kell különösebb technikai tehetség. Egyszerűen annyi a teendőnk, hogy az oldalon rákattintunk a bejegyzésnél látható „kipróbálom” gombra, és profilképünkön máris megjelenik a #vigyyázzunkegymásra„ felirat. Ha nem is váltja meg a világot, talán annyiban mégis segítségünkre lehet, hogy olyanokat is emékeztet a helyzet komolyságára, akik elmennek a hírek mellett. De ha csak néhány ember elgondolkozik ennek eredményeként, már az is elejét veheti újabb fertőződésnek, sőt akár emberéleteket is menthet...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?