ÉLETMÓDI

Lógass teafiltert a vécédbe: bámulatos lesz a hatása!

Ez a furcsa trükk meglepően sokat segít otthonodban.
  • Szerző: Ripost

Egészen különleges praktikákat vethetsz be otthonod tisztasága érdekében - na meg persze azért, hogy minél könnyeben és olcsóbban úszd meg a takarítást. Miért költenél drága vegyszerekre, amikor pofonegyszerű megoldások fillérekért kínálják magukat a háztartásban?

1. Sót a hűtőbe

Keverj össze szódát és sót, és ezzel a keverékkel töröld tisztára a hűtő belsejét. A paszta legyen krémes, ne túlságosan folyós, de azért kenhető! Hozzávalói fellazítják a lerakódott szennyeződéseket, súrolás nélkül tudod kipucolni a fridzsidert, a só pedig még a makacs szagokat is elűzi.

2. Sót a penészre

Penészes edényeidre, háztartási eszközeidre kiváló megoldás, ha sós vízbe áztatod őket, melyhez citromot is raksz. Érdemes így járnod el a mosógép adagolójával is, melynek réseiben a nyirkos, sötét elhelyezkedés miatt durván meg tud telepedni az, amit a legkevésbé sem szeretnénk. A beáztatott holmit világos helyre rakd, 1 napig tartsd is a keverékben, másnap pedig elég lesz átöblítened.

3. Teafiltert a vécébe

Lógass a vécécsészébe egy filter zöldteát, és hagyd ázni 1 órán át. Fellazítja a szennyeződéseket, illatosít és elfelejtheted a sikálást és hosszas pucolást.

Folytatjuk tovább! LAPOZZ!


4. Hagymát a cipőbe

Ha a melegben belemelegedett a lábad a zárt cipőbe, és ez kellemetlen szagokat okoz, akkor vágj félbe egy hagymát, és tedd éjszakára a belsejébe. Másnapra olyan lesz a hatás, mintha soha nem járt volna még a környéken sem rossz illat.

5. Ecetet az asztalra

A fa apró kopásait és a fénytelen felületet is eltüntetheted, újjávarázsolhatod, ha fél liter meleg vízhez hozzákeversz 4 evőkanál ecetet és 3 evőkanál olívaolajat. Ezzel töröld tisztára a felületet, mely ismét fényes lesz, miután hagyod megszáradni és áttörlöd egy száraz és puha ronggyal.

És ezeket olvastad már?