Létrehozva: 2020.11.26.

A halál torkából tért vissza Béres Géza: Maszkokkal hálálja meg az ápolóknak

A szép ruhák, a divat szerelmese és egy elegáns I. kerületi szabóság tulajdonosa Béres Géza. A mindig fess férfi kezdetben kissé kétkedett a vírus veszélyességében, aztán viszont megjárta a poklok poklát.

A vírus mindannyiunkat fenyeget, képes ledönteni a lábáról az erős, egészséges szervezetet is. Béres Géza tünetei egyszerű megfázással kezdődtek, álmában sem gondolta, hogy megfertőződött koronavírussal, azt pedig végképp nem sejtette, hogy a poklok poklát fogja megjárni.

Mindig betartotta a szabályokat

Egy szabóságot irányítok, ahol természetesen a szabályoknak megfelelően maszkban dolgozunk, de bevallom, szkeptikus voltam a vírussal kapcsolatban – mesélte történetét a Borsnak az elegáns budai szabóság 47 éves tulajdonosa, Béres Géza.

November 9-én hétfőn kezdődtek a tünetek, először enyhe megfázással, majd nyomasztó hőemelkedéssel és gyenge köhögéssel. Otthon maradtam, majd szerdán 38 fok fölé kúszott a lázam, és száraz, fullasztó lett a köhögésem. Csütörtök reggel 39,4 fokos lázzal ébredtem, ekkor már annyira fulladtam, hogy kihívtam a mentőket – folytatta kálváriáját a szabómester.

A mentőben azonnal elvégezték a tesztet, és beigazolódott a gyanú. Gézát a Szent János Kórházba szállították.

A vizsgálatok után kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladásom és tüdőlebeny-gyulladásom volt, a lázamat pedig nem sikerült levinni. Másnap felkerültem az intenzív osztályra, ahol tüdőembóliát kaptam, így azonnal lélegeztetőgépre tettek. Ha ekkor nem vagyok a kórházban, most lehet, hogy nem beszélgetnénk – elmélkedett Géza.

A feladatnak létezik megoldása

Szerencsére csak rövid időre kerültem lélegeztetőgépre, amíg rendbe rakták a tüdőmet. Ezután már elegendő volt az oxigénmaszk – emlékezett vissza Géza, aki a betegség előtt igyekezett odafigyelni a szervezetére, táplálkozására.Géza még nagyon gyenge, de egyre jobban érzi magát. Hosszú rehabilitáció vár rá.

Rettentő fontosnak tartom elmondani, hogy az egészségügyi ellátás rendkívül alapos, hatalmas az odafigyelés minden szinten. A dolgozók mindent megtesznek, de nekünk, betegeknek is oda kell tenni magunkat és meg kell fogadni a tanácsaikat. Az én hitvallásom az, hogy a probléma egy feladat, és a feladatnak létezik megoldása is. Az orvosok sokat járnak be hozzám, mert sikertörténetnek számítok – mesélte Géza, aki most kezd gyenge tornát végezni, de még nagyon erőtlennek érzi magát.

Tudom, hogy hosszú lesz az út a teljes gyógyulásig, de nagyon sok erőt kapok a munkatársaimtól, a családomtól, sőt a Facebookon keresztül még az idegenektől is.

Március óta gyártják a maszkokat

Géza már a járvány első hullámában féltette a szüleit és egyik testvérét, aki súlyos betegségben szenved.

A szüleim idősek, a nővérem pedig súlyos beteg, így miattuk kezdtem el maszkokat gyártani, de már akkor is sokat felajánlottam kórházaknak is. Most, hogy én is túléltem ezt a betegséget, azt gondolom, még többel tartozom az egészségügyi dolgozóknak, így felajánlottam nekik, hogy aki bejön hozzám, és felmutatja az igazolványát, az minimum három maszkot kap tőlem ingyen. Mivel a Facebookon is közzétettem ezt a felajánlást, többen is támogatták a kezdeményezést, így még több maszkot tudunk gyártani, így ahol szükség van rá, akár több darabot is tudunk adni – mesélte Géza, aki szeretné, ha minél több egészségügyi dolgozóhoz eljutna a felajánlás, emellett különböző kedvezményekkel is segíti az egészségügyi dolgozókat az első kerületi üzletében.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet