MEDICINA

Átverték az agydaganatban szenvedő magyar kisfiút

Utolsó reményként utaztak külföldre, de a felkészült, mûtétet végző orvoscsapat helyett csak a méregdrága vizsgálatokat fizethették. A csalónak köszönhetően a Kiss családnak 3 millió forintja, és a reménye bánja az utat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Másfél éves kora óta küzd egy nagyon ritka betegséggel a veszprémi Kiss Bálint, akinek egy úgynevezett idegdaganat növekszik az arcán, abban az ütemben, ahogy ő is nő. A család évek óta próbálkozik a megoldással, de egészen 2015-ig mindenhol azt mondták nekik, képtelenség kezelni ezt a speciális betegséget.

A bal szeme nagyon rossz állapotban van, a légutait elzárhatja a daganat

– számolt be az édesanyja nemrég fia helyzetéről, elárulva, hogy korántsem csupán esztétikai, hanem lassan életmentő beavatkozásra lenne szüksége Bálintnak.

Tel-Avivban mentették volna meg

A család végül egy tel-avivi kórházból kapott jó híreket, ott azt ígérték, egy 8 millió forintos kezeléssel tudnak Bálinton segíteni. A 11 éves kisfiút azonban nem az előre beharangozott, felkészült orvoscsapat várta.Előre elutaltuk a vizsgálatok árát. Azzal hitegettek minket, hogy csak menjünk ki, minden a legnagyobb rendben van, és elvégzik a műtéteket – meséli az anyuka, aki lassan 10 éve küzd kisfiáért. - Mivel az úgynevezett idegdaganat folyamatosan növekszik,

Bálint életveszélyes állapotba is kerülhet: a daganat az agya felé is húzódhat, elzárhatja a légutait, de bármelyik pillanatban meg is vakulhat.

Csalók verték át őket?

„Szó sem volt sem orvosokról, sem vizsgálatokról -  meséli Mariann, aki pünkösd hétfő reggelén ért haza végül Izraelből. - Több mint két hetet voltunk kint végül. Nem voltak előre leszervezve a vizsgálatok, hiába utaltuk át előre a szabott árat.

Még soronkívüliségért is felszámoltak egy komolyabb tételt, azzal a címszóval, hogy embereket kellett lefizetni, hogy hamarabb sorra kerüljünk.

Végül elkészültek a vizsgálatok, de az orvosi papírokat nem adták oda. Ugyanakkor közölték, hogy a műtéttel csak rosszabb lenne helyzet, mivel meglátásuk szerint 100 százalék, hogy Bálint arcidegbénulást kapna” – mondja letörten az édesanya, aki 2 hétig szűkösködött súlyosan beteg kisfiával Izraelben. 3 millió forintot fizetett végül, de semmi bíztatót, sőt semmi újdonságot nem tudott meg Bálinttal kapcsolatban.

Egyelőre nincs életveszélyben

Az izraeli orvosok azzal enyhítették az édesanya csalódottságát, hogy a műtét egyelőre nem is szükséges: a daganat még nem akkora, hogy veszélyeztesse az életfunkciókat.

Minket talán jobban

zavar, mint őt

– mondja az édesanya, aki szerint nagy szerencse, fiát a társai így is elfogadták az iskolában. „Bálint rosszcsont, éli világát, mi pedig teljesen egészségesként neveljük."

Bálint iskolájában egy előadásán:

Tesztalany lehet?                               

Az anya azonban nem tud beletörődni az izraeli kudarcba, újabb megoldást keres. „Találtam a neten egy gyógyszert, ami segíthet. Amerikában egy kutatócsoport olyan tablettát tesztel, ami nemcsak meggyógyítja, de csökkentheti is a daganatot, így később esztétikai műtétre sem lenne szüksége. Azt hittem, nem jól látok, amikor egy magyar nevet is olvastam a kutatócsoport tagjai között. Azonnal írtam a hölgynek, már válaszolt is. Az általam küldött fotók és eredmények alapján azt mondja, Bálint beleférhetne a tesztbe, a kutatásba, mindössze annyi kéne, hogy vállaljuk: évente három alkalommal kimegyünk Washingtonba.”

Segíts, ha tudsz!

Washington, gyógyszer, következő terv. Újabb milliók. Pedig három most ment el, voltaképpen a semmire. „Mit mondjak az embereknek? – kérdezi kezeit széttárva az anya. - Jól jönne újra a segítség."

Ha tehetitek ide utaljatok: IBAN: HU03 1040 4041 80 48 56 49 48 48 10 16, BIC (SWIFT)

 

 

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?