MEDICINA

Brutális szúnyoginvázió, ide szórd a szódabikarbónát!

Eszméletlen jó trükköt mutatunk most. Túlélési tipp a csípések ellen.
  • Szerző: Ripost

Biztosan te is érzékeled, hogy a mostani időszakban igazán turbó fokozatra kapcsoltak a szúnyogok: ritkán tapasztalt erővel támadnak, mintha nem is lenne előlük menekvés.

Az lenne a megoldás, hogy bezárkózva ülj a lakásban? Hál' istennek nem. Mutatjuk, mit vess be az idegesítő vérszívók ellen!

 

1. Almaecet

Készíts csapdát almaecetes tállal a repülő támadóknak. Mágnesként vonzza őket, így eltereli rólad a figyelmüket. Ha kiülsz a kertbe vagy a teraszra, egyszerűen helyezd a környékedre a tálkát: a szúnyogok az abban lévő csemegével lesznek elfoglalva, nem pedig veled.

2. Ventilátor

A fülledt vagy párás melegben jó szolgálatot tesz a ventilátor, mivel a légmozgás kissé elviselhetőbbé teszi a környezetet. Ez ráadásul még a szúnyogok szempontjából is klassz csel. A moszkítók ugyanis nem szeretik a szelet, huzatot. Ha bekapcsolod a gépet, akkor nem támadnak, inkább máshová repülnek el.

 

3. Szódabikarbóna

Ha már megtörtént a baj, és nem úsztad meg a csípést, akkor keverj pasztát szódabikarbónából és vízből. Ezt kend a csípésre: gyorsan és hatékonyan enyhíti a viszketést.

Nincs még vége, folytatjuk! LAPOZZ!


4. Citromfű

Erkélyedre, ablakodba, kertedbe ültess citromfüvet! Ki nem állhatják a szúnyogok. Segít őket távol tartani. Illóolaj formájában is hatásosan működik a riasztásban, akárcsak a borsmenta.

5. Banánhéj

Szintén akkor jó praktika, ha már ott éktelenkedik a csípés a bőrödön. Furcsán hangzik, de mégis működik: kend be a héj belsejével a csípést, és szinte azonnal elmúlik tőle a viszketés.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?