MEDICINA

Csavard a lábad alumínium fóliába, döbbenetes lesz a hatás

Talán nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne kéznél egy tekercs alumínium fólia. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez az egyszerû csomagolóanyag nemcsak a főzésnél válik be!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fáradtság

A hideg alumínium fólia képes eltüntetni a fáradtság nyomait az arcodról. Tépj kisebb darabokat a fóliából, és tedd be 2-4 órára a mélyhűtőbe. Ezután tedd a csíkokat az arcodra, és várj, amíg átmelegszenek a bőröd melegétől. Amikor leszeded, sima lesz a bőröd, és nyoma sem lesz a fáradtság okozta ráncoknak és sötét karikáknak.

Ízületi fájdalmak

Ha fáj valamelyik végtagod csomagold alumínium fóliába, ha lehet, egész éjszakára 10-12 napig csináld ezt, majd hagyj két hét szünetet. Ha viszont elmúlt a fájdalom, hagyd abba a fóliás kezelést.

Égési sérülések

Az alumínium fólia a kisebb égési sérüléseknek is jó gyógyszere lehet. Ha megégetted a kezed a konyhában, tartsd a sérülést hideg víz alá. Ha kicsit csökkent a fájdalom, kenj rá vékony rétegben aloe vera zselét, majd tegyél rá steril gézt, végül csavard be az ujjadat alumínium fóliába. Hagyd rajta a fóliát, amíg elmúlik a fájdalom.

Nátha

Egyes források szerint az alumínium fólia még a náthától is segít megszabadulni: csavard be több réteg fóliába a lábadat egy órára, majd szedd le róla a fóliát, és hagyd a bőrödet két-három órán keresztül lélegezni. Ismételd meg még egyszer az eljárást, és folytasd így pár napig, amíg a nátha tünetei elviselhető mértékűre nem csökkennek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?