MEDICINA

Ez a filléres magyar zöldség nagyon sok bajra gyógyír

Hi­he­tet­le­nül egész­sé­ges, gu­mó­já­ban alig van szén­hid­rát, vi­szont ren­ge­teg élet­erőt adó vi­ta­mint és táp­anya­got tar­tal­maz, ami nagyon sok egészségügyi problémád megoldásában segítséget nyújthat!

Nagyon régóta ismert, hogy a főve vagy nyersen fogyasztott zeller hihetetlen hatással van a szervezetünkre. Ennek a zöldségfélének gyakorlatilag minden részét felhasználhatjuk.

A magyar konyhában leginkább a főt változatát esszük, de az ételízesítésen túl rengeteg betegség ellen is gyógyír lehet.

A zellert leggyakrabban a test belső tisztítására használhatjuk kúraszerűen. Különösen hatékony a vizelet kiválasztó szervek "átmosására", de nagyon jó hatással van a vércukor szintünk csökkentésére is. Természetgyógyászok szerint egy nagyobb eszem-iszom után gyorsan kitisztítja a májat és segít a kellemetlen közérzetünk elmúlásában. Összeszedtük, mit gyógyíthatunk még vele!

Ízületi gyulladások, hátfájás

1 kg megtisztított zellert, és a leveleit daráld le, majd 3 citrom levével keverd össze. Sötét helyen 7 napig hagyd állni és fogyasztás előtt adj hozzá 300 g mézet. A hűtőben tárolt italból naponta 3-szor étkezések előtt, 1 evőkanállal fogyassz. Célszerű a kúrát 4-6 héten át folytatni.

Allergia

2 evőkanál megtisztított és apróra vágott zellergyökeret 200 ml hideg vízben hagyd állni 2 órán keresztül. Ezt a napi mennyiséget oszd el 3 felé és idd meg 15-20 perccel étkezés előtt. A gyulladásos bőrtünetekre is nagyon hatásos ez a "tea".

Azt sohase felejtsük el, hogy zeller gyógyító hatásának eléréséhez nagyobb mértékben kell, hogy használjuk a mindennapi táplálkozásunkban, de nem lehet elsődleges gyógymód a  betegségek kezelésére. Viszont nagyon hasznos lehet megelőzni a betegség kialakulását, és egy adott terápiát kiegészíteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?